onsdag 12 november 2014

Älg

Idag hoppade en fjärdedels älg in i vår frys, eller hoppade gjorde hen ju inte direkt, vilket ni säkert kan avgöra genom skicket den levererades i:

        

Men lika glad för det är jag!
Färdigstyckat och paketerat i påsar tydligt märkta med vilken del av djuret det är underlättar ju betydligt när det ska vara huvudråvaran i kommande festmåltider. 

Finns det något mer ekologiskt och naturligt än viltkött? Ett djur som har levt i lugn och ro i det fria ända till sin sista stund istället för uppfödd i en otrevlig miljö och gödd med onaturligt foder. Dessutom skjuten någon mil härifrån och styckad i grannbyn istället för transporterad över halva Sverige eller halva världen som i värsta fall kan vara fallet när man handlar i butik.

Jösses vad här ska ätas älggryta, tjäleknöl, älgstek och älgköttbullar i vinter!! Tack till duktiga svåger Emil som fyller vår frys med både svamp och älg när vi själva inte får tummen ur att ge oss ut i skogen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar