Den här gången var det dags för brunch på caféet Arabusta som är ett fik där man har, som namnet antyder, specialiserat sig på olika kaffesorter. Inte nog med att man kan bli serverad ett oräkneligt antal kaffesorter från olika delar av världen har de även en egen framtagen kaffeblanding. Som om inte detta vore nog tillverkar de även choklad som säljs dels på plats i caféet/butiken men även på flera andra platser i landet. Kan det bli bättre? Mina två favoriter, kaffe och choklad på ett och samma ställe!
Vi inledde med lite mingel där de som inte är marathonlöpare kunde avnjuta ett glas skumpa innan vi satte oss till bords för en brunch. Det dukades upp smoothies, hembakat bröd, diverse ostar, kallskuret, marmelader men även lite småvarmt som scrambled eggs och potatistortilla. Detta kröntes givetvis med deras egentlillverkade chokladtryfflar som dessert. Till detta kunde man beställa vilken kaffesort som helst, jag bad om en "kaffe med kraftig smak utan alltför mycket mjölk" varpå jag serverades en kraftfull espresso med lite skummad mjölk. Efter det gick jag på en javamocca som tydligen var en alldeles unik blandning och supergod och smakrik men min absoluta favorit blev ett kenyanskt kaffe (tänk att kenyaner inte bara är bra på att springa utan även kan göra kaffe, kanske är dags att åka till kenya på träningsläger trots allt??) och detta var även den sort som jag köpte med mig hem och som kommer att ge mina morgonstunder guld i mund framöver!
Efter brunch och överkonsumtion av kaffe fick vi även en föreläsning om dels caféets verksamhet men även om kaffe i allmänhet. Kaffe är verkligen en hel vetenskap och det var otroligt intressant att plötsligt förstå att anledningen till att Gevalia, som var min favorit när jag bodde i Jönköping, är fullständigt odrickbart i Gislaved är kvaliteten på vattnet, att få lära sig hur man ska dosera kaffe på rätt sätt och att jag tydligen gör helt fel som förvarar mitt kaffe i en fin burk då det mår bäst av att ligga kvar i förpackningen.
En mycket bra, trevlig och intressant söndagsförmiddag, men det kändes som ett mycket bra och taktiskt val att stiga upp tidigt för att få träningen avklarad innan brunchen. Krävs nog en riktig stålmage om man ska kunna springa efter fem koppar starkt kaffe...
Så här ser det ut när ett proffs tillagar kaffe! |
Bloody Mary och lite skumpa såg glammigt ut... |
...men för en marathonlöpare är dock kaffe i överflöd och rejält med mat lämpligare... |
Och vi är så glada att du vill leka med oss !
SvaraRaderaKram
Alex
Http://alexmumsmums.blogspot.com