söndag 20 maj 2012

Pizzafadäs

Hälsade på våra bästa vänner Annette och Pelle och Pelles förädrar i deras sommarstuga i Halmstad häromdagen. Efter en lång dag på stan med brudklänningsprovning och shopping för oss tjejer och en lång dag (!) på altanen i solen för grabbarna var pizza den perfekt smidiga kvällsmatslösningen. Pelles mamma plockade fram en pizzameny från deras favoritpizzeria som legat kvar i stugan sedan förra sommaren och vi valde ut diverse lyxpizzor med parmaskinka, mozzarella, oxfilé och annat gott - riktiga finpizzor med andra ord.
Vi ringde och beställde och för enkelhetens skull angav vi bara vilka nummer vi ville köpa, inte namnen på pizzorna. "välkomna, klart om femton minuter en kvart" säger pizzamannen glatt och vi dukar snabbt innan vi ger oss iväg för att hämta käket.
På plats på pizzerian tittar jag på den lilla lapp där vi noterat vilka nummer vi har beställt och jämför med menyn på väggen för att kolla vad de andra hade valt för gott. Blir lite konfunderad när jag ser att någon valt en pizza med bara champinjoner som topping och frågar Eva (Pelles mamma) vem sjutton som har valt en så tråkig pizza när det fanns så mycket gott?!
Eva, som ringde in beställningen, blir lite blek och osäker och vi kollar därför även övriga beställningar - tonfiskpizza? Kyckling curry pizza? Här är det något som inte stämmer...

Bryter ihop i gapskratt när pizzabagaren berättar att pizzerian bytt ägare, tagit över den gamla pizzerians telefonnummer och lokaler men ändrat hela menyn. Vi fick således precis de pizzor vi beställt, det var ju bara det att nummer 5, 18, 23, 31 och 35 var några helt andra pizzor än på den menyn vi hade tittat på varför vi fick vända hem med fem "random pizzor". Våra hungriga killar blev först en aning besvikna och såg inte alls det roliga i det hela men efter att slizat alla pizzorna och delat broderligt såg vi alla det som en möjlighet att genom denna ofrivilliga provsmakning hitta en ny favoritpizza som man aldrig hade vågat testa annars.

Men nej, även om faten tömdes var vi rörande överens om att ingen av dessa udda smaker kvalade in i pizzornas hall of fame, men aldrig förr har det varit så roligt att käka pizza!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar