torsdag 3 oktober 2013

En torsdag i oktober

Nyss stod man där på Tjejmilen, totalt överhettad efter målgång och var tvungen att jogga ner enbart iklädd tävlings-hotpantsen och sport bh för att inte dö av värmeslag. Känns som igår.
Nu inleds varje dag med att jag iklär mig kläder för morgonjogg i tron att jag vaknat upp till en solig sommardag,  snörar på mig skorna och kliver ut på trappen och blir var dag lika förvånad över att det:
1. Är mörkt ute 
2. Är minusgrader
Stänger snabbt som ögat dörren igen för att inte frysa häcken av mig och får revidera om mitt klädval från korta till långa byxor, byta hårband mot pannband och hänga på mig en reflexväst. 
Vart tog den härliga sommaren vägen?
Jag önskat verkligen att jag kunde sälla mig till alla dessa positiva människor som glatt hävdar att "Sverige är så underbart som har fyra helt olika årstider". Men tyvärr, mörker och kyla har ingen som helst charm i min värld. Sverige är ett riktigt skitland under perioden oktober till mars.

       
Efter många ombyten är jag äntligen redo för morgonjogg. Det fanns bara två bra saker med dagens snortidiga morgonjogg i beckmörker och fyra minusgrader - min nya mycket smidiga reflexväst och det faktum att jag kvällen innan fyllt på kaffemaskinen med de godaste kapslar jag någonsin hittat. Dagens första kopp kaffe vägde upp för mycket ont.


Efter en lång och intensiv dag på jobbet var det så dags för dagens andra pass, lite snabba intervaller, löpskolning och löpstyrka. Slapp reflexvästen, fick springa i dagsljus men några shorts blev det inte tal om. Passade dock på att bjuda grannarna på en liten show då jag var för lat för att åka till idrottsplatsen utan istället körde löpskolning och häckgång i trädgården. 

Så här kan det se ut en vanlig torsdag i en radhuslänga i Gislaved. 

För övrigt har här just intagits en kycklingwok samtidigt som Kockarnas kamp visades på tv. En Kycklingwok som i sig var i det tråkigaste, mest färglösa och illa kryddade jag lagat på länge men som när den avnjöts tittandes på stjärnkockarnas perfekt komponerade trerättersmeny framstod om än mer medioker. 

Vardag? Javisst.

3 kommentarer:

  1. Även jag är en sommarfantast men jag kan tycka att hösten är rätt OK att springa i, även om det kräver mera i klädväg. Speciellt i år när sommaren var så fin. Jag brukar istället få en dipp i februari när vintern redan pågått länge och jag bara längtar efter isfria vägar, ljus och plusgrader.

    Den där reflexvästen ser ju fantastisk ut, var har du köpt den? De flesta reflexvästar är ju ungefär lika smidiga och snygga som fyramannatält annars...

    SvaraRadera
  2. Reflexvästen är fantastiskt smidig, märker inte att man har den på sig!
    Finns på Runners Stores nätshop för 300pix, väl värd varenda krona!
    Köp!!

    SvaraRadera
  3. Haha härligt med lite häcklöpning mitt i vardagen.....Helt klart ska jag klicka hem en sån reflexväst ! Grymt smidig

    SvaraRadera