torsdag 28 juli 2011

Toffel

Oj oj oj, nu har vi verkligen semester på riktigt.
Vi har spenderat några dagar i sommarstugan i Falkenberg och stämningen i stugområdet är verkligen avslappnad och semesteraktig. Dagarna spenderas (givetvis) med massa träning men mellan passen är det mest läsa böcker, gå stugområdets tipspromenader, spela minigolf, grilla, strosa runt i stadens små butiker, äta glass på uteserveringar och faktiskt (!) bada i havet. Igår var dessutom några vänner här på besök och tillsammans med dem blev det lite häng på uteservering i stan och därefter utomhusbio med Sällskapsresan 1. Otroligt mycket folk hade tagit med sig sina brassestolar och parkerat på torget för att avnjuta detta mästerverk och då vi hade missat att detta evenemang ägde rum hade vi en fantastisk tur som lyckades få plats på Harrys uteservering med perfekta platser för att kolla in filmen över en god måltid.

Ett STORT problem finns dock på semesterhimlen.
Svärmormor och svärmorfar är ägare till varsitt par Foppatofflor som har lämnats kvar i sommarstugan. Denna toffel är bland det fulaste plagg jag någonsin skådat och jag har varit tydlig med att något sådant aldrig någonsin ska komma i familjen Ambjörnssons ägo. Min man har lyckligtvis delat min uppfattning i denna fråga. Fram till nu.
Helt plötsligt har han i smyg börjat använda sin morfars tofflor när han lufsar runt utanför stugan. I början användes de bara när det var dags att gå ut med soporna "eftersom de stod närmast", sedan utökades det med att han hade på sig dem till affären på stugområdet "de gick ju snabbare att ta på än sneakers" och igår fick de till och med följa med oss ner till stranden. Inte nog med att han prisar dess funktionalitet, lovorden visste inga gränser när han skulle beskriva hur bra de var att ha på stranden då han slapp få lika mycket sand på fötterna som i sina vanliga flip-flops. "Å så lätta att cykla i också, och bekväma!"
Min förtvivlan är total.
Är jag gift med en foppa-toffel??? Har vi efter bara några dagar i semesterstaden förvandlats till sådana genuina fritidsmänniskor och är nästa steg likadana träningsoveraller?
Jag ställer fram makens snygga La coste tygskor på väl utvalda platser för att han ska se hur dess snygghet vinner över Foppa-tofflen och välja dem istället när han lämnar stugan. Utan resultat.
Jag ställer de snygga Hilfiger flip-flopsen ovanpå Foppa-tofflen vid dörren för att han av ren smidighet ska ta de tofflor som står överst. Även det utan resultat.
Jag börjar känna mig besegrad men vägrar låta denna äktenskapsdödare påverka vår relation. Jag påminner mig om att skönhet kommer innifrån, att kärleken är blind och glädjer mig i smyg åt att semestern snart är slut och att Foppa-toffeln då kommer att få gå i ide i sommartugan till nästa år. Håll ut...
Någon som har numret till modepolisen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar