onsdag 4 februari 2015

Äntligen god och bra mat!

Efter att ha blivit serverad riktigt tråkig, färglös och smaklös mat på hotellet i Spanien hela helgen var jag helt vansinnigt sugen på något fräscht som man dessutom vet är bra för kroppen.
De här proteinrika plättarna tillsammans med kvarg blandat med mald vaniljstång och mosade bär toppat med skivad kiwi blev ett perfekt kvällsmål efter kvällens träning.
Extra plus för att det går så himla fort att laga:

(1 Jossan portion, ca 5 plättar)
1,5 banan
2 ägg 
2 äggvitor
3msk keso
2msk havregryn 

Mixa allt till en halvgrov smet och stek till de får fin färg! 


På samma färg- och näringsrika tema gick gårdagskvällens middag då jag serverade rårissallad med rödbetor, getost, spenat och bresaola:

(Ca 3-4 portioner)
350g rödbetor - köper förkokade, finns vacumförpackade
1 röd lök
1 knippe salladslök
1 rött äpple
150g fetaost eller getost
4 portioner råris
1 citron
2dl matlagningsyoghurt 
Spenat eller ruccola
Bresaola 

Koka råriset med grönsaksbuljong. 
Skiva löken, tärna äpplet, klyfta rödbetorna, smula osten och blanda allt med riset. Vänd i spenat eller ruccola och toppa med valfri mängd bresaola samt citronklyftor.
Servera med en citronsås där du blandar matyoghurten med rivet skal från citronen, salt och peppar. 
Ät och njut!


Nu har jag snart förträngt helgens skräckmåltider med blodiga köttbitar, sönderstekta fiskfiléer, tråkiga risrätter med frysta blandgrönsaker och stenhårda, torra, fiberfattiga frallor.
Min matförgiftade, magsjuka kropp säger tack. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar