torsdag 28 augusti 2014

Nya inköp

Efter att av bloggläsare Staffan (tack för hjälpen!) fått förklarat för mig att det kan vara svårt att hitta riktigt lätta terrängskor som samtidigt är rejält vattentäta bestämde jag mig för att försöka lösa problemet genom att leta efter vattenavvisande sockar. Anledningen till detta hysteriska behov av att vara torr om fötterna är att jag vill göra mitt löpäventyr högt uppe i de österrikiska bergen i oktober till en trevlig upplevelse även om vädret skulle välja att visa sig från sin sämsta sida. Det känns liksom inte som om utmaningen att löpande förflytta sig 75km med 3500 höjdmeter på tre dagar i terräng behöver kryddas med iskalla och blöta fötter.
Surfade därför runt på OL-specialistens hemsida och hittade ett par sockar i våtdräktliknande material som genast klickades hem och idag dök upp i brevlådan. De såg väldigt klumpiga och konstiga ut men väl på foten var de smidigare än man kunde tro! 
Nu återstår bara att invänta ett riktigt grisigt regnväder så att jag kan ge mig ut och testa - recension kommer!

          
Ser skumma och stora ut såhär, men när de är på foten är de smidigare och verkar  funka bra i trailskon!


Passade även på att klicka hem två rör med High5 zero brustabletter. Har varit lite frågande till meningen med en sportdryck som inte innehåller något socker och inga kalorier - att få i sig energi brukar ju liksom lite vara lite det som är vitsen med sportdryck. Men eftersom sportdryck ju faktiskt även innehåller nödvändiga elektrolyter, salter, magnesium mm tänkte jag att det kunde vara bra att testa denna på de kortare pass där man egentligen inte behöver sockret (för att göra tandis glad) och även till att använda efter/mellan passen för att ladda upp och för att kunna återhämta mig bättre.
Dessutom tycker jag att det är svårt att få i mig tillräckligt med vatten mellan passen och föredrar att smaksätta med något (tex citron) och tänker att detta kan vara ert bra alternativ som smaksättare.

          

För övrigt ska jag imorgon testa att springa snabbdistans för första gången sedan skadan. 5km i hög fart är planen och det ska bli ett spännande test och skoj (?) att få en indikation på dels om jag ens kommer att överleva att maxa 10km på Tjejmilen nästa helg och dels på hur mycket jag har tappat i snabbhet efter all missad kvalitetsträning i löparskorna i sommar...
Huga. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar