lördag 24 november 2012

En fin dag i Florens

Idag har vi haft en skön slappardag i Florens. Efter att ha varit på marathonexpot och fixat nummerlappen redan igår kväll var dagen helt oplanerad och tur var det eftersom en sovmorgon behövdes efter att jag och Jonne turats om att kuta på toa hela natten men upprörda magar.
Tänkte att det var nåt skumt när vi fick betala 38EUR för en paella och en chiliconcarne på flygplatsen igår men nu förstår jag, det ingick ju baciller i priset. Vet inte om jag ska skratta eller gråta, min form var kass redan innan och sedan en dålig mage ovanpå det. Om förväntningarna på morgondagens lopp var låga innan är de om möjligt ännu lägre nu. Med tanke på allt som gått snett blir jag inte förvånad om jag försover mig och missar starten, blir överkörd av en bil eller bryter benet på upploppet.
Det är verkligen inte meningen att löpning ska funka just nu. Men mer om det efter loppet imon.

För utöver inledningen på toa har det varit en mycket bra dag. Våra magar lugnade sig efter frukost och då vi redan turistat i staden förra året hade vi ingen press att hinna med sevärdheter utan kunde ta dagen som den kom. Jag började med att i lugn och ro ta en lätt jogg medan Jonne var kvar på hotellet och höll koll på världscupen i längdskidor.
Sedan har vi ägnat dagen åt att njuta av staden genom att strosa runt i solen och värmen, ätit lunch på en uteservering utan att ens behöva ha jacka (i november!) och varit på en utsiktsplats där man såg hela den vackra staden.
Därefter lyckades vi även få in en kaffe tillsammans med Hammarbys Charlotte Karlsson som även hon ska springa imorgon. Charlotte, som är regerande svensk mästarinna på marathon, är i toppform och såklart taggad till tusen inför morgondagen. Att prata med henne och se hennes iver inspirerade mig så att jag nästan själv blev positivt inställd till morgondagens lopp och började drömma om bra tider och form. Nästa gång ska jag också vara så taggad, 2013 då jäklar.

Nu ska en pastamiddag intagas innan det blir tidigt sänggående för att vara pigg när klockan ringer i arla morgonstund och för att orka en lång dag innehållande både marathon och hemresa.
Håll gärna en tumme eller två!

1 kommentar: