onsdag 14 augusti 2013

Kartläggning av en vanlig onsdags multitasking

När jag borstade tänderna i morse gick jag samtidigt på toa. När jag borstade på kvällen bäddade jag av sängen, plockade ur linserna och drog ner rullgardinerna.

När jag duschade hade jag skurtrasan och rengöringsmedlet med mig in duschen och passade på att skura duschväggen. När jag väntade på att mitt frukostkaffe skulle bli klart i Nespressomaskinen passade jag på att torka rent i kylen eftersom den just då var tom på både yoggi, mjölk och pålägg.

När jag fönade håret stretchade jag höftböjaren, framsida lår och utsidan av höften efter morgonpasset. När jag lagade middag stretchade jag baksida lår och sätet mot köksbänken efter kvällens intervaller.

I väntan på mina utskrifter vid skrivaren på jobbet hämtade jag samtidigt kaffe i automaten och vatten i vattenmaskinen.  När jag väntade på att datorn skulle starta upp kollade jag mailen direkt i telefonen.

När jag nyss pratade med en kompis i telefon vattnade jag blommorna, läste igenom posten och var ute med soporna. När jag nu bloggar på paddan kollar jag samtidigt Facebook på Iphonen.

När jag käkade frulle lyssnade jag på nyheterna samtidigt som jag växlade mellan att läsa morgontidningen som levererats i postlådan och senaste nytt från DN på nätet.
När jag käkade middag kollade jag samtidigt på friidrott, läste text-tv och pratade med min make om dagen som gått.

Detta utan att jag ens har varit stressad, inte alls har varit under tidspress och faktiskt inte ens har haft särskilt mycket att göra.  
Säg mig vart talesätt som att "ta en sak i taget" och att "var sak har sin tid" kommer ifrån?
Så inte 2013 det bara kan bli...

1 kommentar:

  1. Det här var sanslöst roligt Jossan, men jag är övertygad om att det är mer kvinnor än män som känner igen sej! :-)
    Kram
    Anna

    Ps. Lycka till till dej och din medlöpare imorgon!

    SvaraRadera