tisdag 27 augusti 2013

Peppes Bodega

Nu var det ett bra tag sedan jag uppdaterade er på läget med min krampande mage som förstört så många maror för mig senaste året. Kanske för att det inte är så jäkla kul att varken skriva eller läsa om skador. Kanske för att det inte har känts så aktuellt eftersom jag inte sprungit någon mara på länge och då det i första hand är på så långa distanser som problemet uppstår har jag i avsaknaden av sådana lopp likt en struts låtsats att allt är bra. Men bra är det ju tyvärr inte, för problem/skador/sjukdomar försvinner ju sällan om man inte åtgärdar dem, hur gärna man än önskar att man bara ska vakna en dag och allt ska vara löst av sig självt. 

Så utredningarna har fortsatt och min stackars kropp har undersökts av två idrottsläkare, en tarmspecialist, ett par allmänläkare, en naprapat och en kirurg. Det har genomförts gastroskopi, ultraljud till förbannelse och även en magnetröntgen. Allt utan resultat. 

Så var jag ute och sprang ett morgonpass över 25km förra veckan och fick ont redan efter 15km vilket är ovanligt tidigt och ovanligt överhuvudtaget i den lugna farten eftersom jag brukar kunna köra 40km pass i lugn fart utan problem. Blev en aning bekymrad men genomförde ändå passet då det liksom verkar bäst att vänja sig vid att det gör ont som satan eftersom ingen har någon lösning och smärtan således verkar vara något jag måste lära mig stå ut med om jag ska fortsätta kuta marathon. När två kilometer återstod skulle tio små ryck/fartökningar läggas in i passet och någonstans i mitten av dessa känner jag ett tryck i ryggen och efter sista fartökningen är smärtan borta. För första gången ser jag en koppling i det onda i magen till den stelhet och smärta jag ibland kan känna i ryggen. 
När jag kommer hem har jag som ett mirakel ett missat samtal från min kiropraktor, tillika fantastiska sponsor Amadeuskliniken, som erbjuder mig en återbudstid en timme senare. När jag kommer dit är upplevelsen och smärtan från passet så färsk att jag lätt kan beskriva den och kiropraktorn känner direkt igen symtomen och tror sig ha en lösning i ett skadat revben och tillhörande fäste och nerv. Nu kan man ju undra varför jag inte tagit upp detta med dem tidigare, men eftersom de jobbar med ryggar och jag i första hand upplevt smärta i magen/revbenen har jag liksom aldrig kommit på tanken att ens nämna det. Han behandlar mig och senaste veckan har problemen varit värre än någonsin och har gjort sig påminda på nästan alla pass.

Men så idag var det dags för återbesök, och kotis är inte det minsta bekymrad över att det har blivit värre utan tvärtom tycker han att det är en naturlig reaktion på hans behandling. 
Kör ytterligare en behandling, sedan följer kotis med mig in till min massör som också han finns på samma klinik och instruerar honom om lämplig laserbehandling och skapar samtidigt en ny tid åt mig redan om två dagar trots att alla tider är uppbokade i flera veckor framåt. 

Man kan inte säga annat än att det är ett fantastiskt team som står där redo att hjälpa mig när det krisar. Nu återstår bara att se om det verkligen är så enkelt att lösningen fanns på den klinik jag besöker varannan vecka, och inte på någon av alla specialistkliniker jag har kajkat land och rike runt för att besöka.

Påminner en aning om  Peppes Bodega i Sällskapsresan 1: 
"vi har letat runt hela jävla Nueva Estocolmo så ligger Bodegan på baksidan av hotellet"...

1 kommentar:

  1. Det låter faktiskt inte helt otroligt att det kan vara muskelrelaterat. Det som däremot är minst sagt nedslående är i så fall hur alla läkare kunnat missat detta?!?

    SvaraRadera