tisdag 3 juni 2014

Mango och rödbetor

Vet inte om det är för att jag är en snål smålänning eller om jag helt enkelt tagit till mig alla rapporter om det stora matsvinnet i landet, men det bär mig emot att slänga mat varför jag alltid försöker ta vara på både middagsrester och på alla varor jag har köpt hem innan de blir för gamla.
Idag hittade jag en mango i fruktskålen som inte verkade ha många dagar kvar innan den skulle klassas som övermogen och jag kände mig därmed tvungen att inkludera den i eftermiddagens mellis.
Slängde den i min blender tillsammans med kvarg, yoghurt och ett par matskedar chiafrön. Blev ett supergott mellis, smakade som efterrätt men ändå fullt av både protein, vitamin och bra fett!
Ni skulle ha fått se en bild på kalaset men eftersom det var så gott hann jag trycka i mig hela lasset innan jag ens kom att tänka på att dela med mig till er... Sorry!

För övrigt måste jag ju rapportera om vad jag tycker om produkterna från Mighty Sport som ni läsare var snälla nog att tipsa om. 
Inför Stockholm marathon körde jag en sjudagars kur med Beet Boost där jag tog sista omgången ett par timmar innan start. Eftersom jag ju hade lite problem på loppet är det svårt att bedöma den prestationshöjande effekten av rödbetan men jag kände i alla fall aldrig att jag blev trött rent muskulärt under loppet och jag upplever att jag återhämtade mig ovanligt snabbt efteråt. Kanske att det hade med rödbetan att göra? Ska hur som helst ge det ett nytt försök och lämna ytterligare en utvärdering när jag har kunnat göra ett mer rättvist test efter ett lopp utan hjärtklappning och annan skit som stör.
Har dock en fråga till alla er som använt det här ett tag; hur sjutton gör ni för att få i er BeetBoost på ett smärtfritt sätt? Det är ju så jäkla äckligt att jag får kväljningar och för mig är enda sättet just nu att blanda med en så liten mängd vatten att jag kan svepa allt på en gång samtidigt som jag håller för näsan så att jag inte känner smaken. Ska man blanda med något annat än vatten för att få bättre smak? 

Nähäpp, nu till snälla sponsorn Amadeuskliniken för en troligtvis inte särskilt snäll massage av stela marathonmuskler.
På återhörande.

3 kommentarer:

 1. Jag blandar ner det i smoothie där bland annat en stor dos av deras NRG Sustain ingår. Det är säkert inte så det är tänkt att man ska göra, men jag finner det nödvändigt för att maskera den värsta smaken. Men på den sjunde dagen var det väääldigt svårt att få ner det. Tur att jag inte har några lopp på ett tag nu så att smaklökarna kan återhämta sig...

  SvaraRadera
 2. Blanda med NRG Sustain! Eller vanlig apelsinjuice. Eller enklaste enkla: droppa i några droppar citron. :-)

  SvaraRadera
 3. Tack för tipsen!
  Just blandningen med NRG sustain har jag hört från fler håll (bl.a. direkt från representant på Mighty sport) så det får nog bli till att testa.

  Mina goda smoothies vill jag dock inte förstöra med rödbeta, där passar nog mango bättre... 😉

  SvaraRadera