Men så igår när jag stod där i kyldisken och plockade på mig den vanliga mjölken, yoggin och keson såg jag återigen den där konstiga chokladkvargen bland frukostvarorna och fick ett infall att jag skulle vara lite nyttig och testa en sådan till dessert istället för något mer traditionellt sockerstinnt fredagsgottis.
![]() |
Blä! |
Det var med skräckblandad förtjusning jag plockade fram kvargen efter kvällens lyxiga fisk och skaldjursgryta, toppade den med lite rostade kokosflingor, kokade en kopp te och stolt över mitt nyttiga efterrättsval kröp upp i soffan samtidigt som jag kände mig som värsta hälsoguron.
Men, ordet nyttig och efterrätt är ju som vi alla vet sällan en bra kombo. Så heller inte den här gången.
Kvarg med nötchokladsmak kan ha varit det absolut vidrigaste jag ätit på länge och förpassades ganska omgående till soptunnan.
Tur att det fanns chokladglass i frysen som kunde rädda upp situationen...
Jag tycker den är god! Inte efterrättsgod dock, men tar den gärna som mellis 😀
SvaraRaderaUsch, som mellis tycker jag nästan att det skulle vara ÄNNU värre med den där sötsliskiga chokladsmaken.
SvaraRaderaMen smaken är som röven - klöven... :)