lördag 29 oktober 2011

Boktips eller inte, det är frågan...

Fantastiskt att jag lyckades springa bra på mitt långpass idag (38km strax under 3 timmar och läskigt oberörd för er som är intresserade) eftersom jag inte kunde komma i säng i vettig tid igår. Närmade mig nämligen slutet på en bok och kunde bara inte somna innan jag fick veta hur den slutade.
Boken jag talar om är ”En Dag” som har legat högt upp på försäljningslistor runt om i världen  och blivit hyllad av den ena bokrecensenten efter den andra.
Jag kan dock inte bestämma mig om jag ska risa eller rosa…

I de första 200 sidorna var jag besviken och tyckte att den var överreklamerad och ärligt talat ganska seg och tråkig och jag kunde inte begripa vad det fanns som var värt att hylla.
Sedan gjorde jag en kovändning, fastnade totalt och storyn blev bättre och bättre och när jag närmade mig slutet var jag så nyfiken att få reda på vad som skulle hända att jag som sagt fick spendera halva natten med att ta reda på detta.
Sedan, när jag väl kom till slutet, blev jag dödsbesviken. Den slutade inte alls som jag ville att den skulle sluta och helt plötsligt kändes de där sömnlösa timmarna bortkastade och jag blev förbannad och snopen över det konstiga slutet.

Helt klart läsvärd i alla fall. Köp den, läs den och se om ni håller med mig!
Just nu väntar jag på ett försenat bokpaket och befinner mig således i ett läsvakuum. Inte lönt att gå och köpa någon annan bok när tre böcker dyker upp när som helst, men samtidigt hatar jag att inte ha något att läsa.
Bokpaketet, som fastnat någonstans på posten eller på butikens lager, innehåller Himmelsdalen (en skräckis som bästis Malin tipsat om) Karin Wahlbergs nya deckare (älskar dem, har hela serien) samt första delen i Denise Rudbergs ”elegant crime” serie som äntligen kommit på pocket. Har varit lite tveksam till att läsa den men för 49kr var den värd en chans.

Någon som har läst och kan tipsa om vilken av böckerna jag ska börja med?!

1 kommentar:

  1. Jag tyckte också att boken var...för lång och seg att komma in i. Slutet var ju minst sagt...överraskande...roligt i alla fall att ha läst en bok jag hittade i bokhyllan utan att fatta att den är så aktuell just nu. Kul för en otrendig småbarnsfarsa som springer mer än läser just nu.

    SvaraRadera