söndag 24 juni 2012

Midsommar pensionärsstajl

Jag är sannerligen ingen partyprinsessa och listan över saker jag hellre gör än att hänga på krogen till sena natten för att vakna bakis och inte vara människa på hela dagen kan göras lång. En kväll tillsammans med vänner och god mat på en trevlig restaurang eller i hemmets lugna vrå smäller däremot högt så jag vill inte kalla mig osocial, men att hänga på stora fester eller nattklubbar är inte att umgås och vara social i mina ögon. För hur mycket samtal kan man föra när en högtalare av modell större pumpar ut de senaste hitsen på högsta volym  en meter från ditt öra? En köttmarknad är vad det är, och med tanke på mitt gifta tillstånd är jag på den marknaden lika attraktiv som en oxfilé som passerat bäst före datum.

På tal om passerat bäst före datum har denna midsommar, festens högtid, firats just som om jag hade passerat detta datum med god marginal. Vi har nämligen firat midsommar a la PRO och haft den lugnaste midsommarhelgen ever.
Då min finaste i onsdags kom hem, dödligt sliten efter en veckas fotboll och öldrickande i Ukraina, med förslaget att i år fira en stillsam midsommar tillsammans med mormor och morfar i sommarstugan var jag inte sen att haka på. Min man skulle aldrig i normalfallet kommit med ett sådant förslag då han inte är i närheten av att vara så mycket hemmaråtta som jag, så här gällde det att spika planerna fort innan han återhämtat sig från fotbollsresan och blivit sig själv igen. Det tackades raskt nej till diverse festinbjudningar och väskan packades med träningskläder, böcker och sportdryck istället för festklänning och Snaps och vi intog gästrummet på "hotel Svensson" i Falkenberg redan i torsdags. Vi hade tydligen bokat ett rum med "all-inclusive" för hos morföräldrarna blev vi bortskämda som vore vi på det bästa av lyxhotell. Sillunchen stod uppdukad och klar när midsommaraftons långpass var avklarat och efter att ha fått slippa undan disken till förmån för en tupplur blev jag väckt lagom till jordgubbstårtan och kaffet. Sådär  fortgick helgen, bra och mycket träning varvades med läsning av böcker, en och annan tupplur och mycket god mat och fika som ju smakar så ljuvligt när man inte själv behöver lyfta ett finger för att få det på tallriken.
I en midsommar à la PRO ingår givetvis även dans runt midsommarstång, lotterier, tipspromenader, tidiga kvällar och ännu tidigare morgnar. Ska jag göra något gör jag det ordentligt så jag köpte hela paketet och gick all in på både Små Grodor och chokladhjul. Det bekymmerslösa och stillsamma pensionärslivet passar mig perfekt, är så underbart när det vardagliga livspusslet får bytas ut mot det mer lyxiga pusslandet då man ska få till dagliga dubbla träningspass samtidigt som man vill hinna vara med både på 11-kaffet, 3-fikat och eftermiddagsluren. Lyxproblem!

Således är utvilad numera mitt mellannamn och en underbar helg som inte lämnar något övrigt att önska mer än möjligen att den kunde fått vara lite längre är till ända och jag längtar redan till nästa helg. Och till semestern. Och till livet som pensionär...
Jonne drog två vinstlotter på lotteriet och blev därmed
lycklig ägare till både värmeljus och salladsskål. 
Lekledartanten gick verkligen all-in och bjöd på både
sång och dans...
Sisådär en tio-femton mm regn måste det ju komma
så fort det vankas midsommar...

Sill, färskpotatis, gräddfil och gräslök stod serverat på
hotell svensson när den hungriga löparen kom hem!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar