söndag 9 september 2012

Vecka 1

Efter att ha spenderat några dagar hemma har jag plötsligt insett hur mycket som behöver göras och hur slitna vissa delar av vår inredning börjar bli. Vi har inte gjort om eller köpt något nytt till hemmet på länge då vi har trott att vi snart ska bli vuxna och vilja flytta till ett hus. Efter att nyligen varit på en husvisning av ytterligare ett perfekt hus som vi ändå inte ville ha för att det verkar för jobbigt att sköta, har vi bestämt att bo kvar i vår lägenhet på obestämd tid. Projekt uppiffning har därför inletts, big time, eftersom vi kom fram till att renoveringsbudgeten kan vara ganska stor utan att ens närma sig de miljoner vi skulle fått lägga på ett hus.

Projekt nummer ett blev att åka till möbelaffären och välja ut en ny soffa. Ett projekt som inte är så enkelt som man kan tro.
Vill man ha kuddar eller plymåer? Schläsong eller divan? Cosy corner eller vanlig hörnsoffa?
Ska man i första hand välja en som lämpar sig för slappa stunder framför tv:n eller en som är lämplig när man har många gäster?
En som är lämplig att sitta i när man intar kvällsmaten eller en som inte är det så att man slutar med den ovanan och istället äter vid köksbordet?

Vi provsatt, vi provlåg, testade nackkuddar, testade bra ställning för tv-tittande, för fikande och för datoranvändande. Till slut hittade vi den optimala soffan med lämpliga tillbehör som funkar för alla tillfällen men i första hand för slappande framför tv:n då det faktiskt är det vår soffa mest används till. Då var det bara dags att välja klädsel också, var ju inte alls svårt då det bara fanns typ 50st att välja på...
Efter ytterligare en lång stunds grubblande hittade vi en exakt lagom grå färg som var ganska ljus, men inte så ljus att varenda spilld droppe te kommer att synas. Perfekt!

Expediten tog glatt upp vår beställlning och slickade sig runt munnen åt den fina dagskassan vi med detta inköp bidrog till. Meddelade sedan att om 6-8 veckor kommer vår nya soffa att levereras. "SEX TILL ÅTTA VECKOR?!! Det var länge" pep jag fram.
"Ja, men det är väl härligt att få vänta och längta efter detta och börja nedräkningen, nästan som en graviditet" sa den klämkäcka expediten.

Eh what? Men okej, vi säger väl så då. Vi är därmed i vecka 1 just nu i vår soffgraviditet. Spännande...

1 kommentar:

  1. Var glad att ni har en soffa medians ni väntar på det nya tillskottet. Själv drog man ut på tiden när soffan till min förra lägenhet skulle inköpas. Valde tillslut en Ikea soffa. Fick vänta från juni till sep på den. Äta på golvet framför tv:n blev den nya flugan. ;)

    SvaraRadera