fredag 26 oktober 2012

Fel fokus

Var ut och körde ett distanspass nyss. Solen sken, det var nästan vindstilla och om än väldigt kallt så väldigt friskt och skönt i luften. Perfekt löparväder alltså.

Jag funderade lite på mindfullness, något som jag och en kompis pratade en del om förra helgen. Hon berättade att det handlar om att öppna ögonen, att vara här och nu och att kunna njuta av det man har omkring sig och leva i nuet. Hon hade till och med varit så seriös att hon skaffat sig en app på området där hon fick hjälp att träna på detta. Riktigt så seriös är inte jag, men under dagens pass började jag fundera på just detta, öppnade ögonen och såg mig omkring på min runda. Följande noterade jag;

1. Att det är väldigt konstigt att hundägare får dagens ris var och varannan dag i tidningen för att de inte städar upp sitt hundbajs. Jag såg minst två högar med hästskit på den cykelväg jag sprang på och jag vill påstå att det är betydligt värre att snubbla över ett kilo bajs från en häst än några gram bajs från en liten vovve. En hel majbrasa med ris skulle de ha, hästägarna.

2. Att det ligger fantastiskt mycket skräp i vägrenen. Såg bl.a. ett tangentbord, en stol med hål i stolsitsen, en madrass och en väldig massa godispapper. Funderade lite över hur det går till när en stol hamnar i vägrenen. Att någon tappar en vante, eller ett godispapper kan jag förstå. Men en stol? Någon måste ju på allvar suttit hemma och bestämt att "den där gamla stolen måste jag göra mig av med" och kommit på den briljanta iden att åka och slänga den i vägrenen. Efter detta kloka beslut måste personen sedan alltså lastat stolen i bilen, kört ut på 90 vägen, svängt in till kanten, satt på varningsblinkers för att sedan kliva ut och dumpa stolen i diket. Ojdå.

3. Att min mössa kliar väldigt, att mina skor börjar bli utslitna och att det är väldigt knepigt att undvika att det blir en glipa mellan vante och tröja som släpper in kalluft om man samtidigt vill kunna kolla klockan med jämna mellanrum. Någon borde uppfinna en lösning på det problemet tycker jag, jag lyckades inte under dagens pass.

4. Att höstlöv har väldigt många olika färger. Och att det finns väldigt mycket löv, särskilt när de inte längre är på träden. Vem ansvarar egentligen för att sopa bort löv från vägen?

5. Att man tappar väldigt mycket tempo när man är ute och springer och koncentrerar sig mer på att titta på omgivningarna, fundera och känna efter en massa än på att faktiskt springa...

1 kommentar: