torsdag 27 december 2012

Softish mellandagar

Då var julen slut för den här gången och i år får julen bra betyg, trots att jag normalt sett inte är någon julälskare. Ser vanligtvis bara stressen över allt som måste fixas, känner det dåliga samvetet över att inte räcka till för att träffa alla som borde träffas och pressad över att allt ska vara på ett visst sätt. Men i år har jag känt annorlunda och det har verkligen bara varit mysigt, trevligt och rofyllt - troligen just för att helgen innehållit lite extra dagar då den inleddes med lördag och söndag innan julafton och man därmed fick tid att fixa i lugn och ro och tid att varva ner innan helgen kom. Underbart.

Det värsta är att tiden går så fort när man har roligt. Julafton har jag ju skrivit om i tidigare inlägg, juldagen spenderades i samma anda fast den här gången hos mamma tillsammans med hela familjen, sällskapsspel och god julmat lite annorlunda mot den traditionella maten. På mamma och Esas julbord dök det b la upp en marockansk apelsinsallad, en spenatpaj och givetvis höjdpunkten - Esas supergoda kålrotlåda som jag längtat efter sedan förra julen.
Sedan följde annandagen där släkten byttes mot ett helt gäng hemvändande vänner från olika delar av landet som alla var hemma hos sina familjer över jul och tog sig tid att även besöka oss.
Älskar att få ha folk hemma, att få fixa med mat och att få vara värd och anstränga mig för att få alla att trivas. Tyvärr finns det alltför sällan tid till detta, men kanske njuter jag därför desto mer när det väl blir av!

När man inte har ett jobb som ska skötas har man ju dessutom massor med tid att utöver alla roligheter även få in massor med träning utan att ens behöva stressa eller pussla.
Jag känner klara förbättringar i min mage/rygg för var dag och jag har så smått börjat smyga in lite kvalitet i de annars så distansfyllda träningsveckorna och det märks tydligt att min kropp klarar hårdare och hårdare träning för var dags medicinering.
Idag var det därför dags för ett litet test, intervaller har funkat okej en tid, nu skulle jag försöka köra lite snabbdistans och se vad min mage tyckte om det.
Löpbandshatare som jag är, och ännu mer löpbandshatare som min tränare är, kom vi ändå överens om att det idag var läge att köra inomhus - dels för att lättare kunna avbryta om magen inte ville vara med, dels för att slippa riskera att bryta benen på blankisen ute.
Avklarade 5000m i 3,36 fart följt av 2000m i 3,30 fart och magen/ryggen kändes precis som vanligt! Vilken julklapp, hoppas innerligt att det håller i sig!

Efter en timmes kompletterande styrketräning på gymmet är det nu dags att attackera butikernas mellandagsrea och därefter kika lite på vår nya lägenhet. Underbart att veta att det trots alla aktiviteter ändå kommer att finnas gott om tid kvar på dygnet för att ge sig ut och slira på isiga vägar på kvällens distanspass utan att behöva försaka något annat.
Älskar ledigheten och den extra tiden det innebär och säger tack till Jesus för att du är född.

Hoppas även ni därute har möjlighet att vara lediga och njuta av allt vad det innebär!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar