söndag 6 januari 2013

Dag 6, PlayItas

Idag fick jag ett precis så härligt långpass som jag hade hoppats på där jag verkligen fick revenge för det lusiga långpasset i fredags!
Hela gänget samlades klockan 10.00 för att gemensamt ge oss iväg på passet och det var så himla kul att möta upp 15 löpare och veta att man lätt skulle kunna snacka bort stora delar av passet och att man skulle få sällskap nästan hela vägen.
Alla skulle springa olika långt, eftersom det i gruppen finns allt från 800m löpare till marathonlöpare, så någon skulle avvika efter 15km medan andra (jag) hoppades på att få ihop runt 30km där de fem sista kilometerna skulle gå i tröskelfart. För att vi alla skulle kunna hålla ihop så länge som möjligt och för att vi skulle kunna fylla på med vätska sprang vi på kortare slingor där vi med jämna mellanrum passerade hotellet för att ta vätska och för att lämna av de som kände att de hade gjort sitt för dagen.
Självklart splittrades gruppen upp i mindre grupper efter hand, likväl som inte alla vill springa lika långt vill ju inte alla springa i samma fart, men jag hade i alla fall med mig en grupp om fyra personer fram till 25km där jag lämnades ensam åt mitt öde.

Med superlätta och pigga ben hela passet flög tiden iväg, andningen var inte i närheten av att vara så ansträngd som på förra långpasset (även om vi alla är mer flåsiga här än hemma) och kroppen levererade på allra bästa sätt.
Därför var det inte det minsta motigt att dra upp farten till strax under 4,00 min/km vid 25km trots att jag då såg hur mina kamrater fick sätta sig och vila, dricka vatten och gå och bada medan jag skulle fortsätta springa en stund till. Tvärtom var jag glad och kände att jag dragit vinstlotten som fick fortsätta springa!
Körde 5km i den lite högre farten och klockade av de fem kilometerna mellan 25km och 30km på 19,48 vilket jag är nöjd med i värmen och backarna även om ca 15-20sek snabbare hade varit att föredra. Avslutade med att jogga ner två kilometer och summera dagens distans till 32km innan jag, fortfarande iklädd träningskläder, kastade mig i havet och kylde ner mig med ett långt och skönt bad.
När det är så här är verkligen löpning helt underbart och livet lätt att leva!

Efter en dusch träffades gruppen på den italienska restaurangen på området där vi äntligen fick dricka den stora Cola med is och citron vi alla pratat om i ungefär två timmar av passet och även fylla på depåerna med lite pasta. Efter lite tid i en solstol (inte så länge för mig, kände att jag började få lite för mycket av värmen) var det dags att mjuka upp kroppen med en timme stretchpass likt tidigare dagar och den här gången lyckades jag även tjata med mig Jonas och Johanna som sällskap.
Tre stela löpare, med ett nyligen avklarat långpass i kroppen som stretchade till musklerna vibrerade måste ha varit en skojig syn för förbipasserande men vi konstaterade allihop att det var som balsam för våra kroppar och att just detta kommer göra att vi springer superfort på morgondagens tusingar.

Ja, som ni hör är dagarna ganska lika här på Fuerteventura när man är på träningsläger och tiden går så vansinnigt fort - dagarna bara försvinner.
Man kör morgonpass, käkar frukost, vilar en stund i en solstol, käkar lunch, svalkar av sig en stund på rummet innan man tränar igen, äter middag, umgås över en kopp kaffe i sportbaren innan man stupar i säng vid 21.30 tiden.
Man har liksom skapat sig en vardag även här, fast en riktigt lyxig sådan. En lyxvvardag som jag helt klart hade kunnat vänja mig vid och det känns som om jag vill vara här för alltid. Samtidigt längtar man såklart också hem ibland. Absolut inte hem till mörkret, slasket, kylan, jobbet vardagen och alla måsten som det innebär men man längtar efter sin familj, sin egen säng och sitt eget hem.
Tänk om man kunde flyttat hit allt det man längtar till hemma och liksom både haft kvar kakan men ändå fått äta upp den...
Men det går ju inte såklart, mitt hem och min familj har jag ju övriga 358 dagar om året, så nu ska jag verkligen passa på att njuta av proffslöparlivet den sista tiden innan det bär hem till kalla Svedala igen på tisdag.

3 kommentarer:

  1. Hej
    Mycket intressant läsning om Playitas. Jag ska dit om 2 veckor och funderar lite på luncherna.
    Var är bäst att äta dessa?
    På dina inlägg låter det som om det är ojämn kvalité eller framförallt mängd mat på ställena. Var tycker du man bör äta lunchen, är det den Italienska restaurangen eller har du något ännu bättre alternativ?

    Mvh
    Tommy

    SvaraRadera
  2. Hej Tommy!
    Åh vad kul för dig att få åka hit, är ett fantastiskt ställe för träning!

    Ja luncherna är svåra att få till på ett bra sätt tycker i alla fall jag som anser att det är lite klent med en baguette eller en liten sallad och att det inte funkar att träna med pommes i magen... ;)
    På italienaren kan du få "riktig" lagad mat i form av pasta (bästa stället tycker jag) och även i den närliggande fiskarbyn finns ett par ställen med större utbud av lagad mat.

    Bra att veta kan vara att hotellrummen har en liten kyl där man kan ha yoggi och liknande mellisar, men ta med bestick för några husgeråd (utöver glas) finns inte.

    Hoppas du får en bra semester/träningsresa!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Låter som om det blir italiensk mat till lunch... För mer mat än en baguette/sallad vill man gärna ha innan eftermiddagspasset.
      Skriver genast upp bestick på packlistan!

      Tack för tipsen, och lycka till med din fortsatta träning!

      Radera