lördag 22 juni 2013

Vackra Tromsö

Vad är klockan egentligen? Är det dag eller natt? Dax för frukost eller middag? När infaller läggdags och när ska man stiga upp?
Det är verkligen tur att man är ägare av en klocka när man hamnar på en plats där det är ljust dygnet runt för med blotta ögat är det omöjligt att avgöra vilken tid det är på dagen. Häftigt!

Vi anlände till Tromsö igår eftermiddag efter en väldigt smidig resa om man bortser från det faktum att Bertil blev av med sin väska på flyget mellan Stockholm och Oslo. Hur svårt kan det vara för SAS att transportera en väska på denna sträcka? Väldigt svårt vekar det som, men efter många om och men anlände den till hotellet sent igår kväll efter att på egen hand ha fått resa hela vägen från Sverige. 

Efter en tur på stan, uthämtning av nummerlapppar och en lätt jogg i Tromsö med omnejd väntade middag med hela gänget på Pastafabrikken följt av en lång kväll med skratt och prat på en uteservering vid hamnen. Vår plan var att trots att det varit en tidig morgon hålla oss vakna över midnatt, dels för att få uppleva midnattssolen men också för att vända på dygnet och därmed kunna sova bort en stund av dagen idag för att slippa få så lång väntan på kvällens lopp  och för att lura kroppen att det inte är mitt i natten när det är dags att springa.
Funkade halvbra eftersom jag hade grymt svårt att sova när det var ljust, så trots att jag hade köpt en sovmask att ha för ögonen blev det inte så mycket sömn som man hade kunnat önska. Risk finns alltså att man somnar under loppet ikväll, hoppas det serveras mycket uppiggande saker utmed banan...

Dagen idag har spenderats med en promenad genom staden för att åka kabinbana till en topp med en utkiksplats. Fantastiskt när man står där på toppen, det ligger snö lite här och där och man ser stadskärnan långt nere i dalen kantas av än högre berg runtomkring. Luften är fantastiskt klar och frisk och jag tror att detta kan vara en av de vackraste platser jag har varit på. 

Nu har lunch och frågesport avklarats med maken och bröderna och det är dags att ta en tupplur för att försöka samla lite kraft inför kvällen.
Ska bli så himla kul att möta solen i den här vackra och inspirerande omgivningen samtidigt som man avklarar ett marathonlopp.
Inget fokus på tid, inget fokus på placering utan bara fokus på upplevelse och glädje. 
Midsommar när den är som bäst!

   Simon och Bertil firar midsommar med        pasta istället för sill och potatis.



    Nästan hela gänget samlat i hamnen i solljuset mitt i natten.



         
  Första (och enda?) gången lillebror får    krama snöboll på midsommardagen.

2 kommentarer:

  1. Kul att ni har det bra! Vi följer er via fb och bloggar :) kram!

    SvaraRadera
  2. Stort grattis!
    Vad kul att det går så bra, inga kramper i magen längre?
    Vi saknade dig på KM, men du är välkommen nästa gång! :)
    Eva S/ALK

    SvaraRadera