fredag 3 oktober 2014

Deltävling 1 Tour de Tirol: Söller Zehner 10km, 255hm.

Nu är vi äntligen igång!!
Första etappen av Tour de Tirol 2014 är avklarad och äventyret har börjat!

Dagen idag har varit ett långt väntande på att få komma igång med springandet. Söll är en liten by och utbudet av aktiviteter/sevärdheter är väldigt begränsat så efter en lång och skön sovmorgon har dagen varit stillsam och spenderats med att promenera ett varv på kvällens milbana, ett besök på sportmässan, en pastalunch på trevlig uteservering och ett par timmar med en bok i solen i hotellets trädgård med utsikt över bergstopparna.
Man kan onekligen ha det sämre, klagar verkligen inte på denna otroligt fina och avslappnade dag, men jag har ändå hela dagen känt en viss längtan, rastlöshet och sug efter att få komma igång! 

         

Ja just det, bör ju naturligtvis också berätta att brorsans packning kom fram lagom till lunch så vi slapp tömma sportmässan på utrustning och plånboken på pengar. Skönt!

         

Loppet avgjordes i strålande väder med solsken och klarblå himmel. Starten gick klockan 18,00 och banan var förlagd om tre varv på vardera 3,33km där man varvade in vid målområdet och den härliga publiken varje runda. Var fantastiskt bra stämning och riktigt mycket folk som hejjade utmed hela banan.
Min taktik var att springa kontrollerat och att aldrig tillåta mig själv att bli riktigt trött då jag vill ha så pigga ben som möjligt till morgondagens mara. Jag var lite orolig innan loppet att mina tävlingshorn skulle växa fram och att jag skulle dras med i en rusning men är supernöjd att jag lyckades kontrollera mig och hålla mig till min plan. Inte ens när jag på tredje varvet fick veta att jag var bland de första damerna ökade jag farten utan valde att bortse från det och hålla mig till planen. Brorsans ord innan start om att "det är inte idag du avgör ditt tourersultat, det enda du kan göra idag är att förstöra" hjälpte mig att bromsa för han har ju så rätt - skillnaden på ett bra och ett dåligt race idag kanske handlar om 5min. Med tanke på hur sinnessjukt backig milbana det var (har ALDRIG sprungit ett millopp med i närheten så mycket backar) kunde man lätt ha sprungit sig helt slut om man gått på lite för hårt och därmed fått starta med rejält sega ben på morgondagens mara och för min del kanske även fått smärta i min skada.
Idag kände jag inte av min skada alls vilket såklart känns bra inför morgondagen och dessutom kändes kroppen lätt och fräsch och jag var inte det minsta trött vid målgång. Perfekt upplägg och en perfekt uppvärmning för vad som komma skall!

          

För mig blev det en fjärde plats på tiden 41,27, ca 3min efter segraren, brorsan blev 69a då han gick i mål ca en minut efter mig.

Efter en liten nerjogg, lite stretch och en skön dusch har vi nu laddat depåerna med en rejäl middag och ska strax krypa till kojs för att sova oss pigga till morgondagens extrema utmaning.
Taggad till tusen, längtar till skottet går 9,30!
Till topps!!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar