torsdag 23 oktober 2014

Låtsaspasta

Igår testade jag bönpasta, som är precis vad det låter - pasta som är tillverkad av bönor och passar därmed perfekt om man som jag vill undvika gluten. 

Proteinhalten är superhög, hela 45% jämfört med min vanliga glutenfria pasta som innehåller 9% medan kolhydratinnehållet är betydligt lägre, bara 15% mot 72%. Detta gör att jag tycker att bönpastan är ett bra alternativ till vanlig pasta när jag ska äta den till middag sent på kvällen då jag känner att protein gör mer nytta för att bygga upp kroppen medan jag sover än kolhydrater som inte är lika viktigt bränsle under natten.
Däremot kommer jag inte att äta den inför tävlingar eller inför tuffa löppass då jag hellre vill prioritera kolhydrater före protein.

Smaken var som vanlig pasta, alltså smakar egentligen inte så mycket. Konsistensen var dock väldigt trevlig och den blev utan problem alldeles lagom al dente och jag tycker också att den gröna färgen livade upp på tallriken.
Det allra bästa var nog ändå känslan i magen efter måltiden då jag upplever att jag blev mer behagligt mätt än vad jag brukar bli av vanlig pasta som kan kännas lite tung och dessutom gjorde det höga proteininnehållet att jag höll mig mätt längre. 

Observera dock att det står på förpackningen, som innehåller 200g pasta, att det motsvarar 4 portioner. Jag brukar koka 100g vanlig pasta till en Jossan-portion och tänkte således att ett paket borde motsvara två Jossan-portioner. Jag orkade faktiskt inte äta upp, men hade jag delat förpackningen på fyra portioner hade jag definitivt inte blivit mätt! Kanske är jag onormalt stor i maten men låt oss säga att en förpackning om 200g bönpasta motsvarade 2,5 Jossan-portion istället för 2 portioner som hade varit fallet med samma mängd vanlig pasta. Sen är det ju såklart olika hur mycket man käkar, men det kan ju vara bra för er att veta innan ni står där med 200g bönpasta som ska räcka till hela familjens middag...

Absolut en produkt värd att testa om ni vill ha lite
variation i vardagspastan!
1 kommentar:

  1. Bra att du tar upp detta.

    Kan du höra av dig per mail till runandreasrun(at)gmail.com ?

    SvaraRadera