måndag 29 juni 2015

Bor i kappsäck

Det var en väldig tur att jag tog mig i kragen och slängde in en maskin tvätt när vi kom hem ifrån Stockholm vid 21-tiden i söndags kväll. Igår ringdes jag nämligen in till Hässelbys trupp till Lag-SM då vår 5000m löpare blivit tvungen att lämna återbud. Efter en lång stunds roddande med logistisken sitter jag nu med en flygbiljett till Sundsvall i handen, har packat om resväskan och är på väg norrut. 

Två tuffa löpardagar väntar, starten på mitt 5000m lopp går 16,45 på onsdag kväll. Loppet blir mina första löpsteg på bana sedan träningslägret i USA i januari och mitt första 5000m lopp sedan hösten 2012. Vet således inte alls vad jag kan förvänta mig men det ska bli kul och känns väldigt kravlöst och skönt att slå ur i underläge. Vet ju att jag blev inkallad i laget som en sista nödlösning så det finns inga förväntningar på mig och alla resultat jag kan prestera är ju bättre för laget än att inte ha någon deltagare alls i loppet. Samtidigt är det en ära att få representera Hässelby på en SM-tävling och jag ska såklart göra precis allt jag kan för att leverera ett så bra resultat som möjligt. Även om tiden att förbereda sig för denna uppgift ju varit minimal...

Direkt efter avslutad SM-tävling blir det bilresa till Ludvika för en övernattning och vidare färd mot Vansbro där starten för 43km terränglöpning står på agendan klockan 11.00 på torsdagen. 
En terrängmara där tanken är att jag ska springa och njuta av den fina banan som ett kul långpass och skojig utflykt tillsammans med min ultralöparvän Frida Södermark. Med allt resande och ett 5000m lopp färskt i benen kanske den där fullständiga njutningen kommer att utebli och det blir lite mer slitsamt än planerat, men jag ser ändå fram emot det som en skojig upplevelse!

Tanken var från början att åka från Vansbro till Strömstad för att springa strömstadmilen där på lördag men där gick gränsen även för mig. Bokar om tågbiljetten och åker hem på fredag och laddar om för 10km i Varberg bästa helg istället. En kropp klarar inte hur mycket resande som helst om man samtidigt ska kunna prestera. (Med förra veckans dåliga återhämtning efter halvmaran i färskt minne)

Mot äventyret!

1 kommentar: