Hittade ett recept häromdagen (på PT-Fias blogg
såklart…!) på ett bananbröd som verkade supergott.
På bilden var det uppdukat på ett fat, presenterades som
ett mellanmål och på brödskivorna låg smör, ost och gurka. Tyckte det lät väldigt
spännande med banan i brödet så jag var såklart tvungen att baka!
![]() |
![]() |
Rörde ihop ingredienserna som i sig mycket väl kunde
motsvara ett nyttigt och bra bröd med högt näringsinnehåll; kokosfett, bananer,
ägg, mandelmjöl, chiafrön och psylliumfrön och såg fram emot nybakat bröd till
söndagskvällens klassiska mack-kvällsmat.
Men, när jag skar upp brödet och tjuvsmakade på en bit
blev jag både besviken och glad på samma gång.
Besviken för jag insåg att jag inte alls skulle få
nybakat bröd till kvällsmat eftersom detta i mitt tycke smakade alldeles för
sött för att ha som matbröd.
När sedan min fina J fick provsmaka för en second opinion
och utbrast att ”det var en god sockerkaka” och ville ta en bit till blev jag
istället glad då jag insåg att detta funkar kanon som fikabröd och jag därmed
plötsligt hade hembakat att plocka fram när det är dags för fikastund.
Det blir inte alltid som man har tänkt sig, men kan bli
bra ändå!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar