fredag 24 augusti 2012

Friidrotts SM

Då är jag på plats i Stockholm. Igen.
Det är ett väldigt frekvent resande till vår huvudstad nuförtiden; var hit och jobbade i förra veckan, är här för friidrotts SM denna helgen och ska tillbaka igen på torsdag för Tjejmilen där jag först ska hjälpa till i nummerlappsutdelningen och sedan springa loppet.
Men, det finns ju värre ställen att spendera sin tid på, jag gillar Stockholm.

Ikväll står 10 000m på agendan, en distans jag bara sprungit en gång tidigare på bana och det var just på SM förra året. För er som inte minns hur det gick kan jag fräscha upp ert minne om att det var ett lopp jag var sjukligt nervös inför i flera veckor, tappade skon under loppet och slutade till sist på en överraskande fjärde plats. När jag ser tillbaka på min löparkarriär vill jag påstå att det är ett av de bästa lopp jag gjort, just för att jag trots problemen med den tappade skon lyckades komma tillbaka i loppet och få en (med mina mått mätt) ganska bra tid - 36,17 och min hittills bästa SM placering.

I år är nervositeten inte lika stor, självklart pirrar det i magen men det hör till när det är tävling men det är långt ifrån den ångest jag kände då. I år känns det som att ingen besvikelse och inget misslyckande kan kännas värre än Stockholm marathon och det lugnar mig, vad som än händer kan det inte bli värre än då. Ban-SM är dessutom inte en superprioriterad tävling för mig eftersom det inte avgörs på mina specialdistanser utan mitt fokus ligger redan nu fem veckor fram på Berlin marathon. Placering känns idag oväsentligt för trots min fjärde plats från förra året vore det inte realistiskt att sikta på någon framskjuten placering då startfältet i år är helt fantastiskt och fullt av löpare med betydligt högre kapacitet än mig på denna distans. Kul ska det bli i alla fall och jag hoppas att vi i det stora startfältet ska kunna hjälpa varandra till många bra tider och mitt mål är att få åka hem med två nya pers på söndag kväll. (springer även 5000m på söndag)

När jag i morse käkade frukost upptäckte jag plötsligt att mina bordsgrannar var OS-silvermedaljören Lisa Norden och resten av triathlonlandslaget och vid ett annat bord satt ett stort gäng holländska triatleter. Undrade vad som var på gång och fick reda på att det är VM deltävlingar som avgörs mitt i Stockholm i helgen! Damernas lopp avgörs imorgon eftermiddag så nu får jag möjlighet att kompensera för att jag inte var och tittade på den spännande triathlontävlingen när vi var på Os i London. Då var jag på skytte vilket med facit i hand känns som en felprioritering...

Nähäpp, dags att plocka ihop sina grejer och bege sig mot Stockholm Stadion. Håll en tumme eller två!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar