måndag 24 juni 2013

Att byta nummerlapp

Efter helgens marathon i Tromsö vill jag skicka en uppmaning till alla er som säljer/köper nummerlappar av någon som fått förhinder att starta.

På loppet i lördags fick jag hela tiden rapporter om hur avståndet bak till andra tjej växte och som mest fick jag mot slutet rapporter om att det var 20min avstånd. 
I mål pratade jag sedan med andra tjej, en amerikanska som sprang in på 3,12, och hon berättade om vilka problem hon hade att hinna till prisutdelningen dagen därpå eftersom hennes flight hem till Staterna gick en timme efter prisceremonins början. 
Uppenbart hade hon lyckat lösa problemet eftersom hon på söndagen dök upp för att motta sitt andrapris.

Men när de första resultatlistorna presenteras har det plötsligt dykt upp ett kvinnligt namn med en sluttid bara 40sek bakom mig. Den enda förklaring jag kan komma på är att det måste vara en man som sprungit med en kvinnas chip. 

Tyvärr resulterade detta i att en plats på prispallen fick stå tom eftersom denna "hen" givetvis inte dök upp på prisutdelningen och den egentliga bronsmedaljören hamnade utanför pallen samtidigt som amerikanskan som lyckats ordna med sin flight för att kunna delta på prisutdelningen hamnade ett steg för långt ner på pallen. Katastrof.

Självklart är det arrangörens ansvar att hålla koll på resultaten, framförallt på topp tre, och man önskar ju att de hade vågat lita på vad de såg på själva loppet och inte enbart på vad tidtagningsapparaten säger.
Men när så nu inte var fallet ber jag, å alla tjejers vägnar, att om du är man och springer med en kvinnas startnummer så försök att hålla koll på om du springer in på pallen. Tala i så fall om det för arrangören, även om det resulterar i att du blir diskad, för att undvika att förstöra damtävlingen och för att undvika besvikelser hos medaljörer som går miste av njutningen att välförtjänt stå på prispallen.

3 kommentarer:

  1. Pinsamt....Med vänlig hälsning,/Biggan

    SvaraRadera
  2. Såg nu när jag tittade i resultatlistan, att de tydligen har strukit "hen", för nu står amerikanskan som tvåa och en norska som trea! :-)

    SvaraRadera
  3. Det var ju bra att de rättade listan!
    Tyvärr är det ju fortfarande synd om de tjejer som fick stå på fel plats på pallen/inte stå på pallen alls.
    Priset i sig kan ju kvitta och är ju inget man vill ha i postlådan, det är ju liksom upplevelsen och känslan att gå upp på pallen som är grejen och den har de ju för alltid gått miste om...

    Pinsamt var ordet Biggan, och tråkigt.




    SvaraRadera