onsdag 8 juli 2015

City Gross matkasse

Nej, det här är inte ett sponsrat inlägg även om rubriken kanske indikerar detta. Men efter att denna vecka ha testat en av deras matkassar tycker jag att de kan vara väl värda att nämnas i alla fall. Har varit överraskande bra!

Jag är ju som ni kanske vet väldigt intresserad av matlagning och tycker att det är roligt att laga mat och testa olika recept. Som löpare är jag dessutom såklart även väldigt noga med att få i mig bra råvaror och framförallt alla näringsämnen och all energi jag behöver och av dessa anledningar har det aldrig varit aktuellt för mig att prenumerera på en matkasse med tillhörande recept - jag vill helt enkelt bestämma över innehållet i mina middagar själv och tycker att det är rätt kul att leta fram och prova recept.
Men så på Danderydsloppet i våras var första pris en matkasse för en vecka och det är alltså det priset jag nu har cashat in.

Kassen jag fick var en viktväktarkasse och fördelen med att få just viktväktarkassen har varit att alla recept har varit väldigt hälsosamma med ett välbalanserat näringsinnehåll och bra fördelning av både kolhydrater och proteiner. Av förståeliga själ har middagarna en viss avsaknad av fett och ett alldeles för lågt energiinnehåll för mig som har ett väsentligt större energibehov än en viktväktare. Detta har dock inte varit ett problem, jag har helt enkelt kompletterat med att koka pasta, ris, potatis, äta knäckebröd vid sidan om eller att röra ihop en sås. (Många recept saknade sås vilket jag upplevde som lite torrt - gissar att det kan vara en energibov om man vaktar kalorier)

Recepten har varit varierade och varje dag en ny huvudråvara - kött, fisk, färs, kyckling och en vegetarisk rätt. 
Det har varit riktigt fina råvaror med svenskt kött och färsk fisk och de grönsaker som skickades med i kassen var även de väldigt färska och fräscha.
Har man idétorka och tycker att matlagning är trist och ointressant tycker jag absolut att man ska satsa på en prenumeration av en matkasse, inte en minut behöver läggas på planering av middagar och bor man på en större ort än jag kan man även få kassen hemkörd och slipper därmed till och med att gå till affären!

För mig var det ett kul test och en skojig vecka och absolut något jag ska ha i åtanke om jag någon gång får idétorka på receptfronten eller helt enkelt lessnar på att lägga så mycket tid i vardagen på matlagningen. Min fina J säger att han kommer att ha matkassen i åtanke nästa gång jag (läs hans personliga kokerska) är bortrest på träningsläger vilket kommer att bli ett betydligt bättre alternativ än de halvfabrikat som nu ligger på tallriken när han är kock.

Try it!

2 kommentarer:

 1. Fick inte du den hemkörd? ;-)

  //Papi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, det fick jag ju förvisso. Men det är ju inte alla som har världens bästa och snällaste pappa! (För han är ju min!)

   Radera