lördag 25 juli 2015

Friluftsliv, lugn och ro i Zell am See

Bytte storstadspulsen i München mot lugnet i Zell am See, en liten by i Österrike känd för sina vandringsleder, cykelvägar och andra utomhusaktiviteter.
Så puls kan man alltså få även här, om än på ett annat sätt än storstadens puls...!

Anlände till vårt väldigt trevliga hotell i torsdags eftermiddag där personalen tog emot oss, visade oss runt på hotellet och vårt rum samt informerade och svarade på diverse frågor. Bra service som gjorde att man genast kände sig hemma och välkommen. Ett litet minus får ändå hotellet då det visade sig att restaurangen är stängd och bara serverar frukost (som i och för sig är grymt bra) - något som man kunde önskat att de hade informerat om vid bokning. Inte för att det inte finns matställen i närheten, det verkligen kryllar av dem, men ibland när man har varit på en heldag ute i bergen är man så sliten och trött att man uppskattar att slippa ge sig ut någonstans för att äta och hellre vill äta på hotellrestaurangen eller ta roomservice till balkongen. 

Vila på hotellet
Skyndade oss att hyra MTB cyklar och gav oss direkt ut på en första tur, precis lagom till att det soliga vädret byttes till åska och regn så det blev två blöta timmar på hojjen men det var helt okej då luften ändå var väldigt varm och vi frös verkligen inte trots att vi var klädda i shorts. Körde en runda runt sjön som ligger mitt i byn och hann även med en sväng runt grannbyn Kaprun med omnejd - cykelvägarna är oändliga och har man bara en bra karta finns det MTB-turer och vanliga cykelvägar som kunde hålla en sysselsatt ett halvt liv typ.
Möra efter resa och cykling köpte vi med oss lite käk och satt sedan på ballkongen och käkade, läste bok och njöt av en härligt ljummen sommarkväll då regnet avtog.

När vi sedan vaknade var himlen klarblå vilket var perfekt för de strapatser som var planerade för dagen. 
Jag inledde dock med 45min cross och 45min styrka på gymmet innan frullen för att få till min "riktiga" träning, svidade sedan om till mer vandringsvänliga kläder innan  vi gav oss iväg mot bergen och jagade toppar och utsikt. Började med att ta oss de 1300m upp till Smittenhöhe på 2000m höjd och vandrade sedan vidare utmed bergets kant till nästa topp, och nästa topp innan vi började vår vandring ner och hemåt igen. 


Liten tjej, stora berg.
För mig är detta semester när den är som bäst, att utmana sig själv fysiskt, få vara ute i naturen och njuta av frisk luft och fina vyer och när man tar ett lunchstopp på en bergstopp och blir serverad en gulashsoppa i en hütte samtidigt som man njuter av utsikten - då lever man verkligen!

I väntan på gulaschsoppan...
4timmar och 45min aktiv tid senare var vi hemma igen och jag mjukade upp mina stela ben med ett lättare simpass i hotellets 25m utomhuspool och vilade en stund i solstolen innan det blev kvällen.
Åt då en trevlig österrikisk middag med schnitzel (såklart) innan det blev ytterligare en kväll med bokläsning på balkongen.

Ja, och sådär fortsätter dagarna, med en behaglig blandning av aktivitet och stillhet. 
Idag blev det knappa 40km löpning i en vacker dalgång direkt följt av den helkroppsmassage som var förbokad på hotellets spa. 
Imorgon ska vi ta oss upp till glaciären Kitzsteinhorn på 3029m höjd där det lär finnas både snö och fantastisk utsikt. För er som följer "Bonde söker fru" var det dit Sebastian fick åka på sin resa i senaste säsongen. Såg fantastiskt fint ut, och även om det är tveksamt om vi kommer få skåda en 150kg baröverkroppad bonde som tävlar i styrkelyft åka pulka när vi är där kan det ju bli kul ändå.
Det har även visat sig att det ska vara träningsmatch mellan Hannover (Bundesliga) och Hull (premier league) på fotbollsplanen som ligger precis vid vårt hotell imorgon. Min fina J, som blev lite lätt knäckt när han igår insåg att han missat att Bayer Leverkusen var här på läger när vi såg deras spelarbuss rulla ut ut stan lagom att vi kom tillbaka efter vår vandring, blev väldigt till sig i trasorna när han idag såg reklamen för matchen. Plötsligt insåg jag hur besviken han varit över leverkusenfadäsen då hans humör steg väsentligt och eftersom hans iver inför matchen är svår att blunda för lär morgondagens kvällsaktivitet bli fotboll -det kan aldrig bli för mycket sport!

Det går alltså ingen som helst nöd på oss, hoppas att även ni kära läsare njuter av era semestrar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar