söndag 26 juni 2011

En midsommarnatts dröm...

...var det passande namnet på torsdagens tävling som därmed fick inviga min midsommarhelg.

I bilresan på väg till tävlingen kunde vi bara konstatera att vädret var som det brukar vid midsommar när vi knappt såg ut genom bilrutan genom regnet. Jul och midsommar har mycket gemensamt - samma väder och samma mat, alltså 15 grader, ösregn och svenskt smörgåsbord.
Men, tro det eller ej, ju närmre Lerum vi kom desto bättre blev vädret och väl framme på idrottsplatsen såg det faktiskt inte ut som om de hade fått en enda droppe regn och trots att himlen stundtals var svart som natten klarade vi oss hela kvällen utan några större skyfall, skönt!
Jag hade som jag tidigare nämnt laddat för att pressa mig rejält och mentalt ställt in mig på att våga ta ut mig genom att haka på någon snabb rygg då jag verkligen ville testa mina krafter för att lära mig att våga flytta gränser och inte vara för "bekväm". Jag har ju aldrig sprungit 5000m på en "riktig" tävling tidigare så jag var övertygad om att det skulle bli en rejäl utmaning för mig. Tyvärr utvecklade sig inte tävlingen på det vis jag hade hoppats.
Jag fick förvånande nog (anser inte att jag är särskilt bra på 5000m) göra loppet ensam från start till mål och även om det såklart var kul att få vinna och att putsa på perset kunde jag ändå inte känna mig 100% nöjd när jag kom i mål då det kändes som om det funnits mer att ge om jag kunde fått hjälp med farthållning och vindskydd.
Men, med ett nysatt pers kan man såklart inte vara alltför missnöjd, bara att ladda om och leta ny tävling!

Efter att ha hejjat fram mina lagkamrater på 1500m styrde jag kosan vidare mot sommarstugan i Falkenberg för en god natts sömn och efter en morgonjogg och en långfrukost med svärmormor och svärmorfar var det dags för midsommarfirande med goda vänner.
Dagen bjöd traditionsenligt på sillunch med tillhörande visor, (dock utan nubbe för mig då tränaren planerat in 25km distans på midsommardagen), tillverkning av midsommarkransar, bouleturnering och grillning.
Dagens mest exotiska inslag var att fira midsommar i en husvagn då jag aldrig spenderat någon längre tid på en camping tidigare. Bara tanken på att bo i en trång husvagn utan riktig säng, ordentlig toalett och fräsch dusch har alltid skrämt mig och frågorna var många; Har alla foppatofflor? Har man likadana träningsoveraller? Tar alla fram grillen samtidigt? Har man bara gemensam toa? Hur går det egentligen till när man duschar med myntautomat?
Spänningen var olidlig inför denna nya upplevelse och jag får erkänna att jag var rejält skeptisk, men när jag fått kläm på hur rutinerna på en campingplats går till (drog ner stora skrattsalvor när jag trodde jag skulle betala för att gå på toa) tyckte jag faktiskt att det verkade vara ett ganska trevligt sätt att semestra och vi hade en fantastiskt mysig dag tillsammans.
Ångrade dock inte mitt val att åka tillbaka till sommarstugan när det var dags att sova och kunde inte låta bli att le lite när jag vaknade kissnödig mitt i natten, hörde regnet smattra mot rutan och kunde konstatera att jag hade toadörren två meter bort...
                                           Sommarstuga vs camping, 1 - 0

Sillunch i husvagnens förtält. Nytt för i år var att snapsvisorna inte delades ut i häften, nu gällde App på Iphonen.
Jonne koncentrerar sig i bouleturneringen...
 
...Som togs på största allvar. Vilket klot är egentligen närmast??









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar