lördag 4 juni 2011

Softish

Är det vila så är det. Hur vilar man bättre än att boka in sig på Spa?!
I torsdags morse packades bikinin, mysbyxorna och en bra bok i väskan. Med bra bok för detta ändamål snackar vi genren mer åt tuggummiroman  än Dostojevsikj - stora bokstäver, kvinnlig författare och mycket kärlek.
Mötte upp Malin och styrde kosan, eller snarare makens nya Volvo mot Hagabadet i Göteborg. Eller, jag ska väl i ärlighetens namn säga att det var Malin som körde. För er som inte vet är jag inte mycket till bilförare så upplägget när jag och vännerna ska iväg på äventyr brukar vara att jag gärna står för fordonet om jag slipper köra. Ett upplägg som mina kära vänner gärna går med på då de är likna osugna på att åka med mig som jag är osugen på att köra...

Hagabadet var verkligen en underbar plats! Ett mycket gammalt stenhus med högt till tak, ett underbart fint gym, massa olika bassänger med varierad temperatur, massa behandlingar och en supertrevlig liten restaurang. Möttes i dörren av en kvinna som visade oss runt och gav oss varsin badrock med tillhörande tofflor. Är så najs det där när man får en One-size badrock som man typ kan vira ett par varv runt kroppen. Högerfickan hamnade liksom fram på magen som en kängurupung vilket framkallade rejäla gapskratt vid påklädnaden av dessa.
Det var ju en vilodag men ändå är det ju kul att få gå på gruppträning, något som jag aldrig har möjlighet att göra en vanlig träningsvecka så vi kollade schemat efter ett lugnt pass. Muskelpass utan redskap lätt perfekt och lagom softish. På med träningskläderna och in i studion som var full av äldre damer i snygga gymkläder, såg inte särskilt skräckinjagande ut. Inledde med lite skutt och hopp (sånt som ni andra kallar aerobic...) och sedan drog det igång. Och som det drog igång. 35min av blandade former av utfall, knäböj och tåhävningar följt av diverse övningar innehållande mer armhävningar än jag sammanlagt gjort tidigare i hela mitt liv, balansövningar och träning för rygg och mage. Jag trodde aldrig det skulle ta slut och när jag tittade på de äldre damer i salen som genomförde passet utan problem kände jag mig inte särskilt mycket som en elitidrottare...
Benen skakade när vi lämnade salen för att iklädda badrockar gå till restaurangen och käka lunch, hmmm vila och avkoppling på Spa?! Tjena...
Men sedan började softandet med en trevlig lunch och därefter några timmar på en vilstol vid badet och en välgörande massage. Helt underbart.  Efter att ha funderat fram och tillbaka om vi skulle ta vara på möjligheterna som finns i en storstad och spendera kvällen på en trevlig restaurang bestämde vi gemensamt att mosiga och trötta var smink och snygga (=obekväma) kläder det sista vi var sugna på så istället hoppade vi i mysbyxorna, åkte hemåt och spenderade kvällen med tacos och smågodis framför tv:n i sann barnfamiljs fredagsmys-anda.
Lunch på Spa ska givetvis intagas iklädd badrock i strl XL.
Pigg och utvilad men med en ohygglig träningsvärk (fantastiskt egentligen, hade inte ont någonstans efter maran men efter en dag på Spa kan jag knappt gå...) för ännu en härlig dag som inleddes med 10km morgonjogg i strålande solsken tillsammans med Biggan och fortsatte med shopping i Jönköping med Nettan och lilla fina Stella. Målet med resan till Jönköping var egentligen att jag skulle vara gäst i ett radioprogram och prata om löpning och vad passar då bättre än att förena nytta med nöje och samtidigt få en heldag med sin bästis?! Shoppade skor, shorts, en klänning och ett linne innan vi begav oss till Seriges Radios studio.
Superspännande att få vara med och göra radio och fantastiskt kul att någon är intresserad av att höra vad lilla jag har att säga om löpning. Har fortfarande svårt att ta in uppmärksamheten jag får från alla håll efter vårens framgångar; radio, tidningar och massor av människor som vill prata löpning på stan - en mycket ovan känsla men givetvis fantastiskt kul! Det bästa med uppmärksamheten är att jag helt plötsligt möts av en annan förståelse för att jag alltid är ute och tränar, varför jag alltid går hem först från festen och varför jag ibland måste tacka nej till andra aktiviteter för att träningen måste gå före mycket annat. Nu förstår alla att det inte är någon form av "träningsmani" utan faktiskt en seriös satsning på min idrott. Skönt att slippa försvara sig!
Kvällen avslutades med att ytterligare två vänner anslöt för middag hemma hos mig som slutade med att vi blev sittande på balkongen och prata långt in på natten. Det är kvalitet!!
Min underbara bästis-bäbis satte guldkant på min heldag med bästis-Nettan! 

I studion fanns utöver mig även en man som ordnat en fotoutställning och en man som samlade på lås och saxar samt en programledare såklart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar