söndag 14 april 2013

Helgens dryckestips - Rödbetsjuice

En dryck som med sin illiga färg och skarpa doft avskräcker redan när den hälls i glaset.

När den når läpparna slås man direkt av att smaken är precis så läskig som man hade kunnat tro, när drycken når gommen gör den skarpa men samtidigt söta smaken att tungan nästan rullar ihop sig och när den når munhålan eskalerar äcklighetsgraden till en nivå som framkallar klökningar och att tvinga drycken den sista biten ner till magen blir dagens utmaning.

Om man lyckas få ner drycken dit den ska får man som belöning uppleva en brännande känsla hela vägen genom matstrupen som man aldrig tidigare mött och väl nere i magsäcken gör den svidande och brännande känslan att det känns som om något fräter sönder dig inifrån.

Som lök på laxen, grädde på moset eller för all del rödbeta på pyttipannan stannar smaken kvar i både mun och matstrupe en lång stund efter att drycken intagits så att man verkligen ska få valuta för pengarna.

Smakbetyg: -

Men vad sjutton, gör det här mig till en bättre löpare om så bara med 1sek/mil ska jag med glädje dagligen korka upp flaskan och ta mig en hutt.
Hålla för näsan, dricka fort och ha ett juicepaket redo för att gurgla bort smaken blir taktiken.
Varsågod blodet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar