lördag 20 april 2013

Lägesrapport

Ett härligt första dygn i Linz har avklarats.
Hotellet vi bor på är fint, även om det utifrån ser ut som ett miljonprojektsbygge som inte fått fasaden tvättad på de senaste 20 åren. Invändigt är det dock betydligt bättre, framförallt restaurangen som erbjuder både femrätters candellight dinner (som vi tyvärr inte kommer prova) och en frukostbuffe som har allt man kan önska. Det är fördelen med att springa lopp i typ Tyskland Holland som har en frukostkultur mer lik vår då det känns bättre att grunda med vettigt bröd, yoggi och müsli timmarna innan tävling än med de croissanter och geleliknande flingor som brukar serveras i Italien och Spanien. Att hotellet har en superbra wi-fi är också ett stort plus men det allra bästa med hotellet är dock läget, det ligger precis mitt emellan start och mål för morgondagens lopp innebärande att man kan värma upp och gå på toa på "hemmaplan" och kan krypa hem när man är trött och sliten efter målgång.

Dagen idag inleddes med en 10km jogg med 10*30sek lätt fartökning utmed Donau. Vädret var även idag lite grått och mulet, men då temperaturen ändå är helt okej var det perfekt väder för en löptur. Sprang och funderade på hur formen egentligen känns, kanske är jag lite dålig i magen?Är jag lite snuvig? Har jag ont i halsen? Har jag ont i ett knä? En fot?
Men hur jag än kände efter hittade jag absolut inte ett enda fel på mig själv. (Peppar peppar ta i trä) Tvärtom, jag kände mig pigg och alert och sådär ni vet när man liksom har fullständig kontroll över varenda liten muskelcell i sin kropp. Stretchade, körde lite löpskolning och kände ett våldsamt sug efter att springa lite mer, lite längre och lite snabbare. Det gjorde jag förstås inte eftersom jag vet att springa lite mer, lite längre och lite snabbare är just vad som står på morgondagens meny så jag höll mig i skinnet och hoppas att samma sug och längtan efter löpning finns även imorgon.
Vet inte om det kan kännas FÖR bra för att vara sant? Hoppas inte det...

Efter att ha avnjutit ovan nämnda frukost for vi ut till sportmässan för att hämta nummerlappen. Väl på plats blir det lite rörigt och nervöst när de säger att någon redan hämtat ut min lapp. Försöker förklara för dem att kanske har arrangören fixat så att den finns på hotellet (eftersom jag bor på det hotellet där arrangören ordnat ett hotellrum åt mig) men tjejen bakom disken varken förstår vad jag säger eller verkar särskilt intresserad av att hjälpa utan hänvisar mig till informationsdisken. Går dit och fortsätter jaga nummerlapp och det visar sig att det tydligen är där den finns. Av någon underlig anledning har de samlat de seedade löparnas lappar på en egen plats, varför är för mig en gåta, kanske skulle det vara någon form av VIP-service men exakt vad jag tjänade på att hämta min nummerlapp fyra meter ifrån den första, vanliga utlämningen är för mig en gåta? Väl där möts jag i alla fall av en supergullig och trevlig person som lämnar all viktig info kring loppet och framförallt ger mig min nummerlapp. Jag skyndar därefter ut från mässan så fort jag kan för att undvika att falla för frestelsen att köpa den Garmin klocka jag nyss blivit så kär i men som jag absolut inte behövde och som dessutom hade gjort mig onödigt och väsentligt mycket fattigare.

Istället far vi in till stan igen, äter en trevlig lunch och sitter länge kvar och dricker kaffe, tittar på folk och fascineras över att det faktiskt finns en avdelning i restaurangen där man får röka hur mycket man vill. Trodde inte detta fanns längre, lyckligtvis är det inte just där vi sitter men att passera förbi på vägen ut räckte gott för att sända en tacksamhetens tanke till de lagstiftare som sett till att detta inte finns i Sverige.
Efter en liten promenad runt gamla stan för en titt på Mozarthaus, Landhaus och det gamla slottet kollade vi även in start- och målområdet innan vi återvände till hotellet för ett par timmars slappande med en god bok. Planen för kvällen är en pastamiddag tillsammans med vännerna Jocke och Therese och sedan att somna tidigt, för imorgon väntar en tidig morgon följt av en mycket spännande dag.

På återhörande...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar