lördag 14 november 2015

Löparjacka - fynd!!

Var i Barcelona med familjen för att fira svärfars 60-års dag för ett par helger sedan. Jonnes 15-åriga systerdotter hade endast ett mål med resan, att shoppa upp alla pengarna från sommarjobbet som hon sparat enkom för shopping på denna resa. Som den rutinerade Barcelonaresenär jag är, var där för åttonde gången, tog jag glatt på mig uppdraget att guida henne till de bästa affärerna. Själv hade jag inte tänkt shoppa särskilt mycket men ärligt talat, det är inte så himla lätt att låta bli när man springer i butiker en hel eftermiddag så det var med en betydligt tyngre resväska och lättare plånbok jag återvände till Sverige.

En butik som jag själv inte skulle kommit mig för att gå in på om det inte vore för att min lilla shoppande vän hade den högst på önskelistan var Primark. En lågprisbutik som är att likna vid ett mellanting av H&M och GeKås i Ullared. Första intrycket var hysteriskt, hur mycket folk som helst som slet i kläder hängandes och liggandes i en enda röra - typiska kriterier för att jag normalt sett skulle vänt i dörren. Men för Ammy var som sagt detta höjdpunkten så jag strosade glatt med runt hela butiken både en, två och tre varv. 
Döm om min förvåning när jag hittar en hylla med träningskläder och ramlar över en snygg illrosa träningsjacka i just min storlek. Slår till på detta fynd för 150 SEK utan att tveka även om jag såklart inser att kvalitén inte kommer att vara den bästa. Å andra sidan har jag två Nikejackor för ca 1500kr/st som båda pajjat i dragkedjan efter bara någon veckas användning...

         

Jackan har nu fått följa med på både löppass och på ett tvåtimmars cykelpass i ösregn och har överraskat med sin bekvämlighet och förmåga att hålla borta regn och blåst. Älskar att den har såna där ärmar ni vet som går ner över händerna med ett hål för tummen och att det finns en lagom stor ficka i ryggen.
Ett minus får den för att den inte andas någonting så att kläderna inunder snabbt blir blöta av svett och för att den har en luva vilket i min värld är helt meningslöst på en träningsjacka. 
Men man kan ju inte få allt för 150 riksdaler!

Löp å köp om ni har möjlighet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar