måndag 16 november 2015

Overnight oats

Vågar exprimentera lite med min favoriträtt, frukosten, nu när det inte är morgonpass varje dag. Att jag kör med säkra kort som yoghurt och granola eller havregrynsgröt i vanliga fall beror på att jag typ skulle dö hungerdöden om jag kom hem efter ett morgonpass och det visar sig att jag preppat en ny sorts frukost som inte är ätbar.

Idag var det dags för overnight oats. Blandade 1dl havregryn, 1dl mjölk, 1dl kvarg, 1msk chiafrön och kryddade med vaniljpulver och kardemumma. Varvade detta med blåbär i en burk och ställde i kylskåpet över natten. Toppade med rostad kokos och lite nötter i morse. 
Supergott och mättande!

Overnight oats, kaffe och kokt ägg med kaviar.
En Spännande måndagsmorgon!

Det enda jag ska ändra till nästa gång (imorgon) är att jag ska testa att ha i lite mer vätska och lite mer bär då gröten kändes en aning torr. Kommer nog också att exprimentera med olika bärsorter och toppings i framtiden. 
Har ni några overnight oats favoriter att dela med er av?
 
PS. Och för er som eventuellt blir bekymrade över att det ser ut som för lite mat för någon som tränar vill jag poängtera att jag alltid äter två frukostar så två timmar senare intogs mackor och kaffe på kontoret. 

7 kommentarer:

 1. Hej! Gillar verkligen din blogg och din sunda syn på kost och träning. Springer själv en hel del, och när jag tränar mindre, kommer tankar om att jag borde äta mindre att jag kommer gå upp i vikt osv oc därmed springa långsammare. Hur tänker du kring detta? Är du "orolig" att gå upp i vikt när du tränar mindre?

  SvaraRadera
 2. Hej anonym!
  Tack för att du läser min blogg!

  Nej, jag är faktiskt inte alls orolig för att gå upp i vikt under lättare träningsperioder och fortsätter äta precis som vanligt. Jag tänker snarare att det är då jag har chansen att äta ikapp och laga min kropp genom att få i mig lite extra energi när jag kan "gå plus" någon dag vilket är svårt under hårda träningsperioder. Skulle det innebära att jag går upp något kilo ser jag bara det som positivt då det är en bra byggsten till nya muskler när vi böjar hårdträningen igen!
  Dock upplever jag det som att min förbränning fortsätter även under en kortare period med lugnare träning och jag har nästan större aptit när jag inte tränar så hårt. Så jag brukar inte gå upp i vikt trots att jag äter som vanligt, men den dagen jag lägger av med löpningen för gott måste jag kanske tänka annorlunda. Då tror jag dock att kroppen själv kommer att reglera det genom att jag inte blir lika hungrig.

  Sen tänker jag sällan på vikten eller hur min kropp ser ut överhuvudtaget. För mig är det viktigaste att se till att äta så jag orkar prestera och för att kroppen ska kunna vara hel och frisk - vad vågen visar eller hur min kropp ser ut är för mig ganska oviktigt. Jag tänker att löpning inte är en skönhetstävling utan det är ju så enkelt att den som kan springa snabbast vinner - inte den med flest magrutor eller snyggast ben!
  Sen tror jag heller inte nödvändigtvis att man blir snabbare av att vara lätt utan att det snarare handlar om att vara i bra balans.
  Är jag för lätt upplever jag istället att jag blir skör och mer skadebenägen, att energin tar slut fortare och att jag "väggar" lättare och då kan man ju inte springa särskilt snabbt oavsett vad man väger!

  Så balans är nyckelordet för mig och jag lever efter mottot att "äta för att kunna träna, inte träna för att kunna äta".

  Hoppas det var svar på din fråga och att även du kan hitta en avslappnad inställning till träna/äta/vila balansen!

  SvaraRadera
 3. Tack för att du tog dig tid att svara! Jag hoppas att jag kan hitta samma avslappnade inställning till träning och mat som du i framtiden.

  SvaraRadera
 4. Favorit just nu:

  Mosa en banan i en glasburk. Häll på kakao efter behag, blanda. Häll på mjölk, blanda. I med chiafrön, blanda, på med locket - färdigt!!! Går även att toppa med vad man nu känner för - kokos, andra frön, nötter etc... Går på ett kick att blanda ihop och smakar som en inte speciellt söt chokladpudding... :-) MUMS!

  SvaraRadera
 5. Tack Maria för tipset!
  Jag har lite svårt för sött på morgonen och kan inte tänka mig något med chokladsmak just vid den tidpunkten. MEN, är dock annars en chokladälskare av rang så det där låter dom det perfekta melliset till klockan 15-kaffet!
  Tack!

  SvaraRadera
 6. Yes! Glömde skriva det - det sitter som en smäck just på eftermiddagen! =)

  SvaraRadera
 7. Hej! Min favorit är att blanda 1 dl havregryn, 1 msk chiafrö, 1 msk linfrö med 1 dl mjölk och 1/2 dl turkisk yoghurt. Toppa med bär och in i kylskåpet. Har jag ätit varje dag på mitt sommarjobb de senaste åren och njuter ändå varje gång ;)
  P.S Din blogg är grymt inspirerande! /satsande junior med målet att en dag också bli marathonlöpare :)

  SvaraRadera