- 400 g valfri ”lång” pasta, tex linguini, spagetti, tagliatelle
- 4 st laxfilé (eller tärnad rökt lax om man hellre vill!)
- Ca 3 dl Matlagningsgrädde
- Dill efter smak
- Senap, typ 3-4 msk beroende på sort och hur mycket senapssmak man vill ha
- Citron
- Salt och peppar
Koka valfri pasta.
Koka upp matlagningsgrädde och blanda i senapen. Skär laxen
i lagom stora kuber och lägg i såsen. Låt puttra på svag värme några minuter
till laxen är klar. Blanda i dill, pressad citron och krydda med salt och
peppar.
Häll av pastan och blanda med såsen. Som tillbehör brukar jag köra lite smörstekt sparris eller morötter och gurka skivat i långa strimlor med hjälp av en potatisskalare.
Häll av pastan och blanda med såsen. Som tillbehör brukar jag köra lite smörstekt sparris eller morötter och gurka skivat i långa strimlor med hjälp av en potatisskalare.
Detta ska jag prova �� kan inte du tips om tröskelpass som är bra för en 10 km & en halvmaraton löpare? Samt vilka farter tröskelpassen ska hållas i, i förhållande till te x ens tävlingsfart på 10 km? Kul med inlägg om mat förresten�� // En löpare
SvaraRaderaHej löparen!
SvaraRaderaÅh vad kul det är när ni läsare kommer med önskemål om vad jag ska skriva om! Superbra med feedback!
Ska fnula ihop ett inlägg om hur jag tränar tröskel, håll utkik när "receptveckan" är slut!