Rekommenderar er istället att leta upp någon riktigt fin restaurang och unna er en god middag som någon annan lagat åt er = det perfekta helgnöjet!
Befinner ni er i Stockholm rekommenderar jag smårätterna på Miss Voon.(www.missvoon.se)
Jag och min fina J var dit häromkvällen och det kan ha varit den absolut bästa restaurangupplevelsen på länge.
![]() |
Sahimi, avocado med tofu, friterade nudlar med löjrom, lammdumplings... Massa små rätter att dela med ditt middagssällskap. Underbart! |
![]() |
![]() |
I mitt barndomshem serverades enbart hembakat bröd vilket gör att jag känner mig fattig om jag inte har hembakat hemma! |
- 5dl bovetemjöl
- 4dl mandelmjöl
- 2msk fiberhusk
- 2tsk bakpulver
- 2tsk bikarbonat
- Salt
- 4 ägg
- 4msk kokosolja (eller olivolja)
- 4dl mjölk
- 3-4dl riven zucchini
- 2dl lingon (frysta eller färska)
- Blandade frön att toppa med (jag körde svarta och vita sesamfrön – blev frasigt och gott!)
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda alla torra ingredienser. Blanda sedan i ägg, mjölk, zucchini, lingon och blanda till en jämn smet.
Lägg bakplåtspapper i en liten långpanna (eller två brödformar) och häll i brödsmeten. Toppa med valfria frön.
Grädda i ugnen ca 40-50 min om du gör två bröd, strax över en timme om du kör ett stort bröd i långpanna. Brödet är klart när det känns lite stumt om du knackar på det.
Låt svalna länge innan servering så blir det lättare att skiva. Blir superbra att förvara skivorna i frysen och sedan plocka ut och lägga en skiva i brödrosten när du blir sugen.
![]() |
Bild från www.hanna.metromode.se där jag även fick tag i receptet. Mitt bröd blev faktiskt precis såhär fint, även om man inte kan tro det när man ser mina usla bilder ovan... |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar