fredag 20 november 2015

Overnight oats - fortsättningen!

Efter att ha testat fyra olika varianter den här veckan tror jag att det blev jackpot idag:

1,5dl mjölk
100g kvarg med vaniljsmak (osötad)
1dl havregryn 
1msk chiafrön 
Kanel

Blandade allt ovanstående, varvade med rivet äpple (sånt där smakrikt, rött svenskt äpple, typ Ingrid Marie) och ställde i kylen över natten. 
Toppade med hackade hasselnötter.

Kan ha varit min bästa frulle på länge!! 
Try it!! 

3 kommentarer:

 1. Detta måste testas! Fråga: har du hittat kvarg med vaniljsmak utan sötningsmedel? I sådana fall, tipsa gärna om fabrikat! =)

  Tyvärr verkar de flesta tillverkare annars ofta påstå att produkten är "osötad" eller "inget socker tillsatt" men i stället häller de i sötningsmedel vilket framgår om man läser på innehållsförteckningen, dock inget de skyltar med... Och kemiskt framtagna ingredienser är ju ingen hit.

  SvaraRadera
 2. Tyvärr har inte heller jag hittat smaksatt kvarg utan sötningsmedel, så ordvalet "osötad" var nog inte helt korrekt av mig...
  Kör Lindahls vaniljkvarg "utan tillsatt socker" och står ut med att få i mig sötningsmedlet - även om jag håller med dig om att en helt naturlig produkt såklart vore bättre!

  Vill man undvika sötningsmedlet kanske man kan köra naturell kvarg och krydda med vaniljpulver istället!

  Ha en fin fredag!

  SvaraRadera
 3. Ja men precis, det är ett bra alternativ!

  För övrigt måste jag bara tipsa om en väldigt bra sida, "Portionen under tian": www.undertian.com . Finns även på Facebook och Insta. Massvis med bra och god mat, balanserat näringsinnehåll och även snäll för plånboken. Har tagit mina matlådor till en ny nivå. Älskar även "mellanmålsbollarna" i olika smaker som man kan utveckla vidare efter tycke och smak.

  Fin fredag till dig med! =)

  SvaraRadera