onsdag 25 november 2015

Onsdag: Kräftcannelloni

En återkommande favorit hemma hos oss. Grymt gott, oavsett om man gör egen ostsås eller köper färdig när tiden är knapp. Har även varierat med att blanda räkor och kräftstjärtar någon gång, men helt klart blir det godast med bara kräftor.
  • 350g kräftstjärtar
  • 1 gul lök
  • Ca 1,5 burk hela konserverade tomater – gärna coctail (de är godast tycker jag)
  • 1 msk Dillfrön
  • 3 msk hackad dill
  • Färska lasagneplattor
  • 0,5dl creme fraiche
  • 5dl ostsås (Keldas färdiga på tetrapack ”4 ostar” är  ett smidigt alternativ om man inte orkar/hinner koka egen ostsås. Annars rekommenderar jag att göra en vanlig ostsås på mjölk och blanda i flera olika ostsorter efter vilka just du gillar)
  • Pressad vitlök
  • Salt, peppar
  • Avocado
Sätt ugnen på 225 grader.
Låt tomaterna rinna av. Hacka tomater, lök och kräftstjärtar.
Blanda med dillfrön, pressad vitlök, salt, peppar och creme fraiche.
Fördela röran på lasagneplattorna och rulla ihop. Brukar bli typ 10-12 rullar.
Häll lite ostsås i botten på en ungsfast form. Lägg i rullarna med skarven nedåt och häll sedan över resten av såsen. Strö över hackad dill och dillfrön.
Grädda i ugnen ca 20-25min.
Supergott att tärna rejält med avocado att strö över vid servering!
Kompletterar alltid med någon rejäl sallad också, idag blev det bladspenat, coctailtomat, riven morot och fetaost toppat med lite balsamico, flingsalt och blandade frön.
Ljuvligt gott och snabblagat!


2 kommentarer:

  1. Låter ju supergott! Hur många portioner blir receptet för:)?

    SvaraRadera
  2. Asså det är grymt gott, en av mina absoluta vardagsfavoriter!

    För oss brukar det räcka till 3-4 portioner, (10-12 rullar) lite beroende på hur hungriga vi är och hur matig sallad vi har som tillbehör!

    SvaraRadera