söndag 14 juli 2013

Tröst och oförtjänt lyx

Efter att ha sonat mitt extremt dåliga Varbergslopp med en rekordlång nerjogg, ett plågsamt isbad för mina ben, någon timmes ältande och analyserande om vad som gick snett och en bra stunds tjurande tyckte jag att det fick vara nog. Det var dags att istället unna sig lite tröst och lite lyx, inte för att jag hade förtjänat det men för att livet blir så mycket roligare om man inte går runt och är sur och arg.

Eftersom vi bokat in oss på Varbergs stora kurortshotell vore det ju bortkastat att inte nyttja den lyx vi hade tillgång till. Började därför med att göra min öldrickande man/coach sällskap på uteserveringen där jag, fortfarande iklädd svettiga löparkläder, intog en iskall cola i den stekande solen samtidigt som vi lyssnade till den duktiga trubaduren, tittade på övriga semesterfirare och knarkade havsluft.
Traskade sedan in till spaavdelningen som hade allt man hade kunnat önska; 34 gradigt sötvattenbad, ångbastu, bubbelpool, 32 gradigt saltvattenbad, tropisk dusch, isbad - ja listan kan göras oändlig och att fördriva ett par timmar i den miljön var inget problem. Tog här ett riktigt isbad för mina ben och utmanade maken om vem som kunde stå ut längst i kylan innan man fick kasta sig i värme igen. Jag vill påstå att jag vann, men här är vi inte helt ense, men grym känsla att först kyla ner sig så att fötter och vader nästan domnar bort för att sedan direkt hoppa i det varma vattnet och känna hur det bränner och sticker i hela kroppen. Konstaterade att det är tur att man inte är gammal eller överviktig, risken för en hjärtinfarkt kändes överhängande.

Lagom trötta och möra efter ett par timmar i badet väntade sedan hotellets spa-buffé på terrassen. Personligen brukar jag inte gilla buffé då jag tycker att det känns lite lätt ofräscht med alla människor som petat i den mat jag ska äta, dels då jag tycker att det blir svårt att kombinera ihop alla val till en bra maträtt och det ofta tenderar att bli en salig röra på tallriken. Men eftersom vi visste att köket här skulle vara bra och framförallt att barn är förbjudna (inte för att jag ogillar barn men inbillar mig (hoppas) att avsaknaden av dessa innebär färre fingrar och midre snor i buffematen) slog vi ändå till och testade käket. Vi ångrade oss inte!
Förrättsbordet innehöll diverse kalla rätter där getost på valnötsbotten, en mangosallad och det hembakade brödet var höjdpunkterna. Till varmrätt serverades diverse grillat och jag, som inte är någon potatisälskare, jublade inombords när man kunde få ljuvligt god risotto som tillbehör.
Ett glas rosevin till detta fick bli pricken över i, inte så bra återhämtning för kroppen med just vin kanske, men väl för själen och knoppen.
Lyxigt, och underbart gott!

Toppade sedan dagen med en skön kvällspromenad vid havet som avslutades med en pulshöjare då vi passerade vår parkerade bil och såg att rutan på passagerarsidan saknades. Rusade fram till bilen och blev en aning förvånade när vi inte hittade krossat glas varken i eller utanför bilen. Är varbergs tjuvar verkligen så ordentliga att de städar efter sig?
Min fina J frågar då om jag säkert vevade upp rutan innan vi lämnade bilen varför jag oförstående tittar på honom och svarar att jag vevar väl aldrig ens NER rutan? Då påminner han mig om att en vakt gav oss en biljett genom min ruta vid infart till parkeringen och då dyker en svag minnesbild om detta händelseförlopp upp i mitt huvud. Vi provar att trycka på knappen och veva upp rutan och mycket riktigt, den rullar upp så fint och jag blir nästan rädd för mig själv och min slarvighet. Men tack alla ärliga Varbergsbor som lät vår vidöppna bil stå orörd på en obevakad parkering från klockan tolv på förmiddagen till elva på kvällen. Mer sånt!

Dagen idag har även den gått i den lyxiga och avslappnade semesterkänslans tecken. Efter ett morgondopp i havet och en snabb frulle hyrde maken en cykel medan jag snörade på mig löparskorna och vi gav oss ut på ett gemensamt långpass och sightseeingtur i Varberg med omnejd. Hann se det mesta av orten under de dryga 2,5 timme vi var ute  och jag kunde också konstatera att det är ju typiskt att kroppen idag var den piggaste på hela veckan, betydligt bättre idag än på tävlingen igår. Men vem sjutton vill vara pigg dagen EFTER en tävling? Snacka om taskig tajming.

Nu är vi klara med Varberg och fortsätter vår roadtrip söderut där tandemcykling på Ven står på agendan. 
Man kan inte annat än älska semester!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar