tisdag 23 juli 2013

Zürich

Nu har vi flyttat vårt semestrande utanför Sveriges gränser och idag anlänt till Zürich efter en smidig flygresa via Göteborg och München.
Varmt som i en gryta var det när vi landade, luften gick knappt att andas och svetten forsade utmed ryggen när vi kånkade våra väskor de ynka 800m från stationen till hotellet. 800m som kändes som en mil i en bastu men efter några åskknallar blev luften friskare så när vi efter att ha lastat av väskorna och svalkat oss med hotellets hemlagade apfelsaft gav oss ut för att kolla in staden var det en fröjd att vara ute i den härliga sommarkvällen.

Promenerade utmed floden och såg de sevärdheter vi blivit rekommenderade, dvs ett par kyrkor, operan och rådhuset och vi gick sedan en sväng utmed sjön som är lite av Zurichbornas oas och överallt utmed strandkanten satt det folk med picknickkorg och njöt av det fina vädret, umgicks och lyssnade på musik.
En bekant som har bott i staden hade sagt åt oss att om man inte gillar konstmuseum bränner man av sevärdheterna ganska fort och sedan ska man bara njuta av att strosa runt i staden och fika/äta på någon av alla trevliga restauranger. Han hade rätt, efter ett par timmar bytte vi därför turistandet mot att bara promenera, titta på folk och sedan tog det nog över en timme att hitta en lämplig restaurang för kvällens middag och tro mig, det beror inte på att det inte finns några, tvärtom! Tror aldrig jag har varit i en stad där restauranger, barer och kaféer duggar så tätt så det var helt enkelt omöjligt att välja. Italienskt, franskt och traditionellt schweiziskt dominerade utbudet och det är väl inte så konstigt med tanke på hur nära dessa länder vi befinner oss. Vi hade tänkt oss en traditionell schweizisk middag men det slutade med en risotto på en liten italiensk taverna, inte mig emot, jag älskar italienskt. Att de dessutom drev en egen vingård innebärande att både olivoljor, viner och ostar var egenproducerade var ju ett plus i kanten och den mysiga uteserveringen var pricken över i. Att sitta i en liten gränd, bli serverad god mat på bord med rutig duk och tända ljus, att ständigt se folk som strosar förbi på gångvägarna och att inte behöva frysa ens när klockan närmar sig tio på kvällen är verkligen ljuvligt och sinnebilden av en i det närmaste perfekt sommarkväll.

Nu blir det en tidig sänggång för i arla morgonstund ska jag hinna med en morgonjogg utmed sjön innan tåget tar oss vidare till St Moritz för ett par dagar vandring, mountainbike, sightseeing och löpning.

Auf wiederhören.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar