söndag 3 april 2011

Sköna söndag

Sitter här med fötterna i ett fotbad och en kaffekopp i handen och njuter av en mycket skön söndag.
Dagen inleddes sällsynt tidigt för att vara söndag, klockan ringde redan 07.00 för morgonjogg med storebrorsan. Fantastiskt att få ge sig ut på morgonjogg när det är ljust ute och 10 grader varmt, för första gången i år sprang jag utan vantar och vi mindes båda två ett gemensamt 38km pass i Stockholm för en månad sedan då termometern visade -22 grader när vi startade...

När vi kom hem från passet väntade våra respektive på oss och det var dags för att avsluta vår gemensamma helg med en lyxig frukost på Hestraviken, en herrgård ett par mil utanför stan.
Frukosten är verkligen fantastisk och det allra bästa är att det är så mycket som är hemlagat - brödet, müslin, yoghurten, juicen vilket gör att det känns som om de har ansträngt sig lite extra. Miljön är dessutom helt fantastisk med b la öppen spis i restaurangen vilket gör att man gärna sitter där i lugn och ro och äter och umgås i flera timmar. (vilket vi också gjorde...)
Tyvärr var det sedan dags för brorsan å svägerskan att åka hem till Stockholm igen, önskar verkligen att de bodde här så att man kunde ses oftare - men kanske är det just för att de inte gör det som det känns så himla mysigt när vi väl ses!

Väl hemma i lägenheten igen infann sig den där tomheten som alltid kommer när man har haft huset fullt med härliga gäster och man helt plötsligt är själva igen. Varken jag eller Jonne hade inspiration att ta oss för något vettigt och bestämde oss för att göra just det - alltså inte göra något vettigt, så jag kastade mig över del 1 i en ny kriminaltriologi skriven av Stefan Tegenfalk som jag inhandlade tidigare i veckan.

Efter ett par timmar blev dock rastlösheten för stor, passade ju bra då att dagens andra träningspass stod på schemat - 10km varav 5km snabbdistans. Helt galet vad kroppen kan kännas lätt ibland, tyckte inte att jag tog i men ändå hade jag hur mycket kraft som helst och snittade 10sek snabbare/km jämfört med samma pass förra veckan och då mådde jag illa och skakade jag av trötthet efteråt - nu var jag ärligt talat oberörd. Kroppen är allt konstig!

Men lika fort som pulsen gick upp har den nu gått ner igen och rastlösheten är borta. Tänker därför inte göra något vettigt nu heller utan istället fortsätta sippa på mitt kaffe och kolla in "the social network" på DVD.
Undrar dock hur dammråttorna under sängen ska försvinna medan jag kollar på film? Ska prova att öppna balkongdörren och se om de hittar ut själva...

Trevlig kväll!

1 kommentar:

  1. Eller så är det ni som får ta och flytta hit ;-) Tack för en mysig helg!! Kraaam

    SvaraRadera