måndag 23 juli 2012

Bornholm

Efter en skön semestervecka i sommarstugan i Falkenberg innehållande både en heldag hos Nettan och Pelle i Varberg, diverse utflykter med Jonnes morföräldrar och härliga träningspass vid havet i solskenet har nu väskorna packats om för en vecka på Bornholm.
Igår kväll checkade vi in på ett superfint hotell där vi har en egen terrass med utsikt över havet som är beläget ca 30m ifrån det trädgårdsmöbel där vi just avnjutit dagens frukost till ljudet av måsar och vågornas brus i strålande solsken. Jag vet, det låter som en saga, men det otroliga är att det faktiskt är sant!

Men vi är ju inte bara här för att semestra, mellan badandet och utflykterna på ön ska jag delta i Etape Bornholm, ett etapplopp som avgörs över fem dagar med inledning ikväll. Tävlingarna fördelar sig enligt följande:

Etapp 1: 10km stadslopp.
Etapp 2: 5,8km strandlöpning.
Etapp 3: 7,8km kuperad terräng.
Etapp 4: 8,5km berg/klipplöpning.
Etapp 5: 10km stadslopp.

Tiderna från samtliga etapper läggs ihop och på fredagen koras en slutsegrare. Jag ska inte ha en chans på en framskjuten placering då två av etapperna avgörs på mycket kuperade banor vilket är min största svaghet.
Mitt mål med veckan är istället att få en riktigt bra träningsvecka i kombination med en härlig semester på denna vackra ö. Det enda resultatmässiga målet jag har är att försöka slå pers på 10km, det ges ju två chanser till det under veckan men det bör vara ikväll det ska ske när benen fortfarande är fräscha. Att persa sista dagen med fyra tävlingar i benen är väl inte särskilt troligt...

Vad gäller semestrandet ska vi försöka se så mycket som möjligt av ön. Arrangören, som hämtade oss med buss i Ystad, ger var dag möjlighet att följa med på utflykter till olika delar av ön med samma buss. Vi kommer inte följa med på allt då jag egentligen inte är så förtjust i "skolresekonceptet" där man slussas runt som en skock får, men ett par dagar kommer vi ändå utnyttja möjligheten att på ett enkelt sätt att ta sig runt ön utan att behöva cykla. (vilket man inte är så sugen på när man ska tävla varje kväll...)

Men idag står vi över utflyktandet och ska istället ge oss ut på en promenad för att utforska närområdet innan det är dags att tagga upp för den tävlingsetapp som jag tar på störst allvar denna vecka.

2 kommentarer:

  1. Wohoooo!!! Grattis till pb!! Coolt. Kraaam och lycka till med resten av veckan. Tur att du är snygg i biklni, inför morgondagens strandlöpning ;)

    SvaraRadera
  2. Haha, söt! Hade ju varit succé att plocka fram en liten trekantsbikini för att fixa brännan när man ändå är på plats. Ska definitivt fundera på saken, nu när perset är fixat kan man ju satsa mer på att förstärka semesterkänslan liksom... ;)
    Kram

    SvaraRadera