torsdag 26 juli 2012

Etapp 3

Den tredje etappen avgjordes idag i Danmarks fjärde största skog, Almendigen. Banprofilen visade att 7,8km löpning i grymma backar väntade och kartan ljög inte, det var duktigt kuperat.

Etappen startade dock med en flack kilometer där man fick möjlighet att komma in i loppet och hitta känslan innan stigningarna började. Här kändes allt bra och jag kunde med lätthet gå med ledartjejerna. Men så fort första backen kom märktes det tydligt att jag inte hade alls samma klipp i steget uppför som dem och direkt fick de en lucka som jag inte ens brydde mig om att försöka jaga ikapp då jag insåg att om jag var chanslös redan i första lilla knixen skulle det inte direkt bli bättre när de "riktiga" backarna kom och det tjänade därmed inget till att slösa kraft på att jaga ikapp.

Istället gjorde jag mitt eget lopp och försökte disponera krafterna utefter banprofilen som visat att man efter två rejäla stigningar på ca en kilometer skulle nå de värsta topparna vid 3km och 6km. Efter 6km hade jag fått för mig att det bara var nedför- och slätlöpning som gällde fram till upploppet som jag visste innebar rejält brant uppförslöpning i ca 200m.
Tyvärr hade jag missuppfattat det hela och bommat ett par korta men branta stigningar som kom precis innan upploppet och blev mentalt knäckt när det plötsligt kom ännu mer backar där jag trodde att jag skulle få "vila". Detta gjorde att jag blev lite förtvivlad och allt kändes plötsligt supertungt. Turligt nog var det då inte så långt kvar så när upploppsbacken plötsligt kom och jag kunde se målet på toppen fick jag nya krafter och lyckades öka farten lite mot slutet. Att det dessutom var en helt fantastisk stämning i publiken gjorde att man här fick extra kraft att ta sig igenom den sista tuffa biten mot mål.
Jag slutade även idag på en tredje plats och ligger kvar som totaltrea vilket jag är nöjd med då jag inte hade några som helst förväntningar på placeringar innan jag åkte hit. Dock insåg jag än en gång idag vilken svag backlöpare jag är då det stundtals var riktigt tufft för mina svaga baklår så jag tror tyvärr att den där tredjeplatsen kan vara ett minne blott när morgondagens etapp har avgjorts på en än mer kuperad bana. Blir nästan lipfärdig när jag tänker på att göra om samma sak imorgon igen, längtar redan till fredagens platta 10km lopp...

Kvällen avslutades på ett alldeles förträffligt sätt med gemensam middag med Hammarbys Charlotte Karlsson med sambo och svåger som allihop är här och springer tillsammans.
På grund av det trevliga sällskapet blev kvällen sen och det är dags att sova om jag ska orka mobilisera kraft till ytterligare backlöpning imorgon varför detta inlägget måste avslutas omgående.
God natt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar