söndag 29 juli 2012

OS i London

Då var man på plats på sitt första olympiska spel. Stämningen är fantastisk, hela staden svämmar över av folk som alla bär tröjor och väskor med symboler från sina respektive hemländer och funktionärer som hela tiden är redo att hjälpa till att guida alla till rätt del av staden. Överallt är det fullt av evenemang och de idrotter man inte lyckats få biljetter till kan man följa på storbilds-tv i någon av alla de områden som riggats för detta ändamål.

Vi har just checkat in i en superfin lägenhet, som förvisso inte ligger i OS-byn då man ju tyvärr inte är en av de lyckliga som får vara med och tävla. Lägenheten ligger istället i Woolwich Arsenal vilket som åskådare är väldigt strategiskt placerat nära både Olympic park och Excel arena där de flesta evenemangen äger rum. Tror dock inte att detta var den huvudsakliga anledningen till att vi hamnade här utan snarare mina bröders stora fotbollsintresse. De älskar båda Arsenal FC och tydligen var det just här klubben grundades så när de fick fria händer att boka boende kan jag tänka mig att det snarare var dessa historiska vingslag som avgjorde valet.
Inte mig emot dock, den nyrenoverade lägenheten håller både högre standard och är större än vårt boende hemma med två sovrum, två badrum, ett stort vardagsrum, en hall och ett kök vilket är tur då vårt OS-gäng består av 6 vuxna och en bebis.
Ett extra plus också för att den ligger precis vid Themsens cykel/gångväg som går utmed hela floden som kommer bli perfekt att utforska under veckans lugna återhämtningspass som ska ge min kropp ny energi efter förra veckans tuffa tävlande.

Idag har dock inga idrottsevenemang funnits på vårt schema utan dagen har i första hand gått åt till att resa och komma tillrätta. Ett besök vid Olympic Park för att hämta ut lite biljetter och känna lite på stämningen har vi dock hunnit med och även en lunch på en brittisk pub. Ingen i sällskapet vågade tyvärr välja den inhemska specialiteten grismage som fanns som söndagsspecial, de öldrickande i sällskapet visade dock ingen tvekan inför den andra inhemska specialiteten tillverkad av humle och malt där de tog om både en och två gånger...

Imorgon börjar idrottsevenemangen radas upp i vår planering och innan veckan är slut ska vi hinna se välbekanta sporter som handboll, tennis, boxning, fotboll, volleyboll, pingis och friidrott (bl.a. 10000m och marathon) men även mer okända sporter som landhockey och skytte.

På tal om det måste jag nu engagera mig i övriga sällskapets försök att lära sig vilka regler som gäller i landhockey. En match är i full gång på tv:n och Google hjälper oss med reglerna så när vi sitter på läktaren ska vi minsann veta precis när det är dags att jubla eller skälla på domaren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar